Word: Hvordan lage et dokument multi -kolonne

Rundt Flere kolonner Å bruke i et orddokument er liten innsats nødvendig. Her kan du finne ut hvordan den enkleste måten å komme til multi -kolonne -tekst.

Hvordan du bruker flere kolonner i ordet

  1. Bytt til båndet oppsett.
  2. Åpne rullegardinlisten på kolonner.
  3. Finn antall tekstkolonner du vil bruke i dokumentet.

   Dette alternativet i området oppsett Bytt antall kolonner rundt.

Nå har dokumentet det angitte antall kolonner på den gjeldende siden og alle følgende sider. Tekst som ikke lenger passer inn i en kolonne, blir automatisk reversert til neste kolonne.

Slik ser en tekst ut med to kolonner.

Hvis du vil bestemme deg selv at den videre teksten skal gli inn i neste kolonne på et bestemt punkt, kan du legge til tastekombinasjonen [CTRL – SWITCH – RETURN] En manuell kolonneavbrudd. Et alternativ via menyen er poenget Parmbrings – kolonne I menyen oppsett.

Hvis et langt ord skilles uten to kolonner, kan du forhindre den automatiske stavelsesparasjonen der.

reklame

Så de blander inn en enkelt og flerkolonne tekst

Kanskje du vil kjøre overskrift og introduksjon over hele sidebredden og bruke flere kolonner under. Du må gjøre dette i ord Seksjon sett inn. Fordi antall kolonner er en egenskap som er bundet til en seksjon. Du kan løse dette:

 1. Gå til stedet med markøren hvor antall kolonner skal endres.
 2. Bruk båndet igjen oppsett.
 3. Brett listeboksen Omveltning på.
 4. Velg menyelementet der Seksjonsbryter – kontinuerlig.
 5. Nå kan du sette markøren i begge seksjonene og angi antall kolonner separat.

Her er et eksempel der det bare byttes til to -kolonneoppsett fra overskriften og introduksjonen:

Med en innsatt seksjonsbrudd kan du jobbe med forskjellige kolonneoppsett.

Alternativ: Flere kolonner gjennom tekstfelt

Et tekstfelt kan være mer praktisk for deg, som en multi -kolonneoppsett. Dette gjelder spesielt hvis du trenger flere designfriheter enn det som er mulig med det stive lamellet. For å gjøre dette, sett opp en slik ramme på ønsket punkt, som du deretter kan gi hvilken som helst størrelse og en spesiell ramme. Så dette er riktig verktøy spesielt for en tekstboks.

Hvordan sette opp en slik tekstramme:

 1. Bytt til båndet Sett inn.
 2. Finn i det rette området av bandet Tekstfelt og klaff det ut.

  Word tilbyr deg et utvalg av forskjellige layoutvarianter for tekstfelt.

 3. I tillegg til det enkle tekstfeltet, vil du allerede motta flere forhåndsformaterte varianter å velge mellom. Finn den rette under.
 4. Tekstfeltet har først bare en prefabrikkert merkbar tekst. Enten skriv inn ny tekst her eller kuttet ut av det eksisterende dokumentet og legg det til der.
 5. Trekk tekstfeltet til ønsket posisjon. For å gjøre dette, kan du lede musepekeren via en del av rammen. Så snart markøren blir et symbol på fire piler, er skiftmodus aktiv, og du kan trekke feltet.
 6. De sirkulære symbolene på rammen tjener til å endre tekstfeltet i størrelse. Trekk slik at den tar hele sidehøyden, den vises som en egen kolonne.

Hvis du kjører et slikt tekstfelt over hele sidehøyden, får det karakteren av din egen kolonne.

Hvis du vil ha det spesielt ut av det, kan du snu det øverst med symbolet. Menybandet format er tilgjengelig for deg med valgt tekstfelt for å visuelt justere rammen og for å bestemme egenskaper, for eksempel strømningstypen for den omkringliggende teksten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.