Word: Bruk QR-kode i tekster uten tilleggsprogrammer

QR -koder kan være veldig nyttige i et orddokument. Les hvordan du integrerer disse optiske koblingene i tekstene dine uten hjelpemidler.

Hvordan innlemme en QR -kode i en teksttekst

  1. Legg igjen tastekombinasjonen med hjelpen [Ctrl – F9] Sett inn et tomt felt i dokumentet. Til å begynne med består dette bare av krøllete parenteser som er grått grå.
  2. For å prøve det, trykk i parentesene: Vis strekkode "// www.TIPTOOUT.de/"qr
  3. Ikke bli overrasket: Feltfunksjonen inneholder begrepet «strekkode», men takket være parameteren «QR» -ordet oppretter ønsket kodetype.
  4. Bytt skjermen med [Alt – F9] rundt. Da bør du se en QR -kode i dokumentet.

  5. Hvis bare den nedre delen av QR -koden er synlig, må du plassere markøren foran koden og legge til noen tomme linjer.

Merk: Dessverre fungerer kodeintegrasjonen bare med Vinduer-Versjoner av ord. Hvem kontor under Mac os Bruker, denne nyttige funksjonen kan ikke bruk.

Hvis du nå ser på denne koden på skjermen med kameraappen til en av en rimelig aktuell Apple- eller Android -smarttelefon, skal en melding vises som indikerer en gjenkjent kode og tilbyr riktig bruk, dvs. åpningen av URLen den inneholder i nettleseren.

Slik reagerer iPhone på QR -koden fra Word.

Du vil ikke bruke en QR -kode, men en normal strekkode (EAN13)? Les deretter videre her: Sett inn en strekkode i et dokument, en liste eller etiketter.

reklame

Endre størrelse på QR -koden

Med de vanlige middelene til å manipulere bilder, kan du ikke få koden, siden dette er effekten av en feltfunksjon og ikke en normal grafisk fil. For skaleringen har ordet planlagt den spesielle parameteren «\ s», som tillater en prosentvis endring sammenlignet med standardstørrelsen.

Hvis du for eksempel vil representere QR -grafikken til vårt eksempel ovenfor, dobbelt så stort som normalt, bruk følgende uttrykk i de krøllete parentesene:

Vis strekkode "// www.TIPTOOUT.de/"QR \ S 200

Bruk QR -koder i seriebrev

Hvis du ikke vil ha fast innhold i QR -koden, men variable data innen seriebrev, så bruk i stedet for Vis strekkode funksjonen Merbarcode. For eksempel, hvis seriebrevdataene dine har et felt som heter «URL», kan du bruke denne feltfunksjonen:

Merbarcode URL QR 

Den elektroniske hjelpen fra Microsoft viser mer om mulighetene for kodeproduksjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.