Windows: Utskriftsrekkefølge kan ikke fjernes – Slett skrivervoten

Det kan hende at en utskriftsjobb krysses i køen og ikke kan skrives ut. Forsøket på å slukke det vises deretter av meldingen «blir slettet …», men trykkrekkefølgen gjenstår ganske enkelt og blokkerer alle påfølgende utskrifter. Løsningen er å stoppe «skriverkøen» -tjenesten og omstart, som tømmer køen og blokaden fjernet.

Slett skriverkø

  1. Kontroll av tjenestene finner du i Datamaskinstyring.  Med Windows 10, høyre klikk på startknappen og velg alternativet i menyen som vises Datamaskinstyring ut av.
  2. I Windows -versjoner 7 og 8 er det best å sette «datamaskinstyring» i søkefeltet til oppgavelinjen eller. av startmenyen.
  3. I venstre del av Datamaskinstyring Gå til poenget Tjenester og applikasjoner
  4. Ring underpunktet i denne delen tjenester på.
  5. En lang liste med installerte tjenester vises nå til høyre.

   I datamaskinstyring kan du administrere tjenester.

  6. Gå til oppføringen der Skriver.  Hvis du ikke vil søke lenge, klikker du på listen og gir en «dru» og har rett ved målet.
  7. Høyre -klikk tjenesten og velg «slutt». Alternativt kan du bruke lenken med samme navn over beskrivelsen av tjenesten.

   Avslutt skriverkøen

  8. Nå informerer hun et popup-vindu om fremdriften i prosessen.
  9. Så snart tjenesten har blitt lagt ned, vent, vent noen sekunder og bruk på samme måte som bare for å bruke alternativet Start For å aktivere køen igjen.

Hvis du nå har utskriftsbestillinger vist, burde den «late» oppføringen ha forsvunnet. Muligens tildelte bestillinger er sannsynligvis allerede skrevet ut.

reklame

Aktiver stoppet skriver

Hvis det ikke fungerer ennå, må du sørge for at skriveren ikke er stoppet. Det kunne ha skjedd da de prøvde å løse blokaden med mulighetene for køvinduet.

 1. For å gjøre dette, åpne vinduet med køen til den aktuelle enheten og se på tittellinjen. Tillegget må ikke «stoppes» der.
 2. For å få skriveren ut av denne pausemodus, åpner du menyen fil og fjern merket ved å klikke på oppføringen å stoppe skriveren.

Slett skriverkøen via skript

Hvis skriveren ofte har en blokade, kan du også automatisere prosessen med en batchfil.

For å gjøre dette, start en tekstredigerer og kopier disse linjene der:

@echo Off Rem Duty Stoping Net Stop Spooler 3 Seconds Wait Ping -N 3 LocalHost> Zero REM -sitat Tom Del /Q /F C: \ Windows \ System32 \ Spool \ Printer \*.* ping -n 3 localhost> null REM -tjeneste start igjen nettstart spooler

Lagre hele saken som en fil, for eksempel blank.CMD

I tillegg sletter skriptet også alle oppføringer i køen. Hvis du ikke vil ha det, bare deaktiver «del …» -linjen av en foregående REM. Dette gjør kommandolinjen til en kommentar.

Du kan ikke starte skriptet direkte ved å dobbeltklikke fordi det krever administratorrettigheter for å stoppe køen.

Klikk i stedet på ikonet hans til høyre og bruk alternativet Utfør som administrator .

Start batchfilen som administrator.

Vil du vite hvordan du raskt kan skrive ut flere kontordokumenter? Her er løsningen: Windows: Skriv ut flere filer med Word, Excel og andre programmer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.