Windows: Hvordan vise okkuperte WLAN -radiokanaler

Mange rutere indikerer i det administrative grensesnittet som WLAN -kanaler er okkupert i omegn. Selv om ruteren din ikke kan gjøre dette, kan du få denne informasjonen helt bare med Windows-kommandolinjen.

Slik bestemmer du alle okkuperte radiokanaler i nabolaget

  1. Start en kommandolinje, for eksempel over [Win + R] Etterfulgt av «CMD» -inngangen.
  2. Skriv inn følgende kommando: Netsh WLAN Show Networks Mode = BSSID
  3. Nå viser Windows deg relevant informasjon for hver WLAN innen rekkevidde.

    Windows viser de okkuperte WLAN -kanalene.

  4. Bare radiokanalen er viktig for dem. Hvis listen er ganske lang, kan du fremdeles henge et funnfilter bak som undertrykker alt bortsett fra linjen med kanalen: Netsh WLAN Show Networks Mode = BSSID | Finn «kanal»

Gå nå inn på den administrative overflaten av ruteren din og bytt til en radiokanal som ikke har noen direkte konkurranse i nabolaget. Det ville være enda bedre hvis hans nabokanaler også er gratis fordi kanaler som ligger ved siden av hverandre også forstyrrer litt.

For eksempel, hvis kanalene er dekket 1.5.7.10 og 13 av naboer, vil den beste WLAN -kanalen være nummer 3 for dem, fordi dens sekundære kanaler 2 og 4 også er ledige.

Visste du? Hvis du har glemt det, kan Windows vise WLAN -passordet ditt i ren tekst. Hvis du bruker LAN og WLAN side om side, hjelper den ene innstillingen at den raskeste varianten brukes.

reklame

Alternativ: Visning av radiokanalene i ruteren

Hvis ruteren din mestrer visningen av radiokanalene, er dette en mer praktisk måte for deg. For å gjøre dette, gå til adressen til ruteren i nettleseren og logg inn.

Det er absolutt et menyelement «Radio Network», «WiFi» eller «WLAN» i overflaten. Gå inn der og se deg rundt etter et passende underpunkt.

Med en Fritzbox finner du for eksempel kanalens belegg WLAN – radiokanal på bunnen. Her er du også godt visualisert av forstyrrelsen av nabokanalene.

Moderne rutere indikerer WLAN -kanalens belegg i overflaten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.