Windows: Hvordan finne den beste verdien for MTU

Hvis det er problemer i online -tilkoblingen som ødelagte nedlastinger eller svimlende webapplikasjoner, kan MTU ha skylden for det. Les hvordan du kan sette denne parameteren optimalt for nettverkskommunikasjon.

Et gratis verktøy optimaliserer MTU -innstillingen

 1. Få TCP Optimizer -programmet, som fungerer med Windows 10, 8, 7, XP og flere servervisjoner.
 2. Programmet trenger ikke en installasjon: start det med høyre museklikk og alternativet Utfør som administrator.
 3. Vent til verktøyet avslutter systemanalysen og angir internettforbindelseshastigheten i MBIT/S på lysbildet.

  Sett på lysbildet hvor raskt internettforbindelsen din er.

 4. I feltet under lysbildet, velg nettverkskortet som PCen din bruker for Internett. Hvis du er usikker, kan du sjekke avkrysningsruten ved siden av Endre alle nettverksadapter på.
 5. Klikk på knappen Bruk endringer.
 6. Nå viser verktøyet deg alle endringene det vil gjøre. For sikkerhet, sett kroken med alternativet Sikkerhetskopi.

  TCP Optimizer viser deg hvilke innstillinger den vil endre og tilbyr en sikkerhetskopi av gjeldende innstillinger.

 7. Etter å ha innarbeidet endringene, vil programmet vanligvis be om omstart. La det også.

reklame

Hvordan få testet MTU for forskjellige servere

 1. Hvis du vil bestemme den beste MTU selv med forskjellige sammentrekninger, gå til rytteren i programmet MTU/latens.
 2. Velg under URLS en av de spesifiserte serveradressene eller gi av Redigere en individuell url en.
 3. Legg igjen programmet med knappen Største MTU Prøv forskjellige verdier til den har funnet den optimale innstillingen.

  I denne fanen kan du ha MTU optimalisert for forskjellige servere.

Så de går tilbake til de gamle innstillingene

 1. Hvis problemene har økt etter arbeidet med TCP Optimizer, kan du starte programmet igjen i administrasjonsmodus.
 2. Klikk på menyelementet Fil – Gjenopprett sikkerhetskopierte innstillinger.
 3. I dialogen vises, søk etter filen som sikkerhetskopieringsalternativet har opprettet på forhånd. Filene er opprettet i samme katalog der selve verktøyet ligger og kalles SG_BACKUP_2017-04-24-1535.Spg.
 4. Nå vises den velkjente endringsskjermen igjen, bare uten sikkerhetskopieringsalternativet, noe som vil være lite fornuftig her.
 5. Etter det vil verktøyet foreslå en omstart igjen, hvoretter alt er det samme igjen.

Hvis du ikke har en sikkerhetskopi eller, etter flere løp, må du være usikker på hvilken innstilling som er riktig, bruk poenget FIL – Gjenopprett Windows standardinnstillinger, Hva standardverdiene for vinduer lastes.

reklame

Det er grunnen til at en feil MTU forårsaker problemer

MTU (maksimal transmisjonsenhet) bestemmer hvor store TCP/IP -datapakker kan være maksimalt som sender datamaskinen. Problemet er for stort. For da må datapakken sendes videre inn i to deler på sin videre vei til målet. Dette kan skje på ethvert knutepunkt på internett.

Slike fragmenterte pakker tolereres ikke av noen mellomstasjoner – for eksempel en ruter eller en brannmur. Dette kan da føre til en nedlasting stoppet eller en ødelagt forbindelse.

Så det er en maksimal verdi for pakkestørrelsen, der fragmenteringen ikke skjer. Hvis MTU har en høyere verdi på sin PC, er det problemer. Hvis det er under det maksimale, oppstår det et lite tap i datagjennomstrømningen fordi forholdet mellom brukerdata og skattedata (z.B. pakkeoverskriften) verre.

Hvordan vise gjeldende MTU uten et ekstra program

Skriv inn på kommandolinjen

Netsh -grensesnitt IPv4 viser grensesnitt

Nå får du en liste over aktive nettverksadaptere og de respektive MTU -verdiene. Dette ser slik ut på et system med virtuelle nettverkskort for VMware:

Vis mtu

Bare linjen som heter «Lan Connection …» er interessant. Du har kanskje ikke et tall bak seg, men eksemplet PC har allerede hatt noen konfigurasjoner, så «6».

Hvis verdien som vises her er større enn anbefalingen fra MTU -banen, bør du endre den. Hvis du derimot er mindre, kan du forlate innstillingen slik. Det er bare minimale tap i ytelsen.

Hvordan definere en ny MTU

MTU er lagret i registeret. Men det er over Nesh En praktisk måte å bestemme denne verdien uten direkte arbeid med registeret.

Fordi denne innstillingen krever spesielle rettigheter, bør du starte kommandolinjen som administrator på forhånd. Hvis dette ikke har fungert, vil ikke følgende kommando fungere.

Følgende kommando angir verdien av «1476» anbefalt i eksemplet på MTU -banen. Identifiseringen av nettverksadapteren foregår via indeksen, dvs. den første kolonnen fra listen tidligere vist. I eksemplet har han nummer 25.

Netsh -grensesnitt IPv4 Sett Sub -Interface 25 MTU = 1476 Store = Vedvarende

For å sjekke om kommandoen virkelig fungerte, gi kommandoen igjen … Vis grensesnitt. Den nye verdien skal nå være synlig der.

Endringen påvirker også datatrafikk umiddelbart. Så du kan gjenta en problematisk nedlasting i nettleseren og finne ut om endringen har gitt en forbedring.

Forresten: Etter utveksling eller konfigurasjon av ruteren din, kan PCen din fremdeles ha feil IP -adresse, og du må be om en ny adresse manuelt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.