Windows: grå skjerm – alt vises i svart og hvitt

Hvis skjermen plutselig bare viser grå, der det fremdeles var farger, kan dette ha noen tekniske årsaker. Imidlertid er det mye mer sannsynlig at en viss tastekombinasjon ved et uhell har aktivert denne modusen. 

Grå skjerm? Hvordan få fargen tilbake!

 1. Trykk og hold på knappen [Ctrl] Og Windows -tasten.
 2. Trykk nå på knappen en gang [C].
 3. Slipp alle knappene.

reklame

Slå av fargefilteret

Hvis problemet ennå ikke er løst, fungerer ikke tastekombinasjonen, og du bør sjekke holdningen bak:

 1. Åpne med [Win + Q] Søkevinduet.
 2. Gi som søketekst Fargefilter a.
 3. Klikk på nettstedet Innstillinger for fargefilter.
 4. Hvis alternativet Bruk fargefilter er slått på, sett bryteren for fargefilteret Ut av.

  Med en deaktivert bryter forlater Windows gråtonemodus igjen .

Bakgrunn av dette i anledning Skapere oppdaterer saken Fra høsten 2017 (versjon 1709) er nylig introdusert alternativ støtte fra mennesker med visuelle problemer som fargeblindhet. For eksempel kan fargefilteret være et negativt bilde av spesielle fargelag for grønn eller rød blindhet. Den grunnleggende innstillingen er her Grått nivå, Hva deaktiverer alle farger.

Fare: Hvis Windows 10 på det Skapere oppdaterer saken har blitt oppdatert, men innovasjonene fra våren 2018 (Spring Creators Update – Versjon 1803) mangler, da vil søket etter fargefilter være mislykket. Med høstversjonen må du gå til kontrast Søk og nettstedet Innstillinger for høy kontrast  bruk. Pulten Bruk fargefilteret finner du deretter i det nedre vindusområdet.

Nøkkelkombinasjonen må aktiveres

I tillegg til å plassere fargefilteralternativet på en egen innstillingsside, har Microsoft med Spring Creators Update Nok en endring introdusert: tastekombinasjonen [Ctrl + Win + C] er nå deaktivert som standard. For mange brukere hadde ved et uhell byttet til svart -hvitt -skjermen og klaget.

Hvis du vil bruke denne snarveien, må du i innstillingene Fargefilter Denne sjekken Nøkkelkombinasjonen for aktivering … Tillat filtre sette.

reklame

Andre grunner til en grå skjerm

Det er andre årsaker til den grå skjermen:

 • Monitorkabelen er ikke satt inn riktig eller mangelfull.
 • Innstillingene på skjermen er justert. Enheten kan ha en spesiell modus «Grayscale» som er aktivert eller kontrolleren for metning er fullstendig vendt tilbake.
 • Det kan også skyldes konfigurasjonen av grafikkortet. Hvis det er et spesielt program for grafikkadapteren, så start det og sjekk alle kontrollerne her. Kanskje er lysbildet for fargemetningen justert eller en gråtonemodus er slått på her.
 • Kanskje det er et problem med grafikkortdriveren. Forsøk å gå tilbake til den siste sikrede konfigurasjonen ved hjelp av en systemgjenoppretting.
 • Sjekk om det er en oppdatert driver av grafikkortet hvis det er en programvarefeil.
 • Monitor- eller grafikkortet kan også være mangelfullt. Ved å bytte skjermen med en annen datamaskin, sjekk om den viser farge og en annen skjerm på PC -en din gir et riktig bilde.

Hvis du ikke en gang har en annonse i gråtoner, kan dette tipset hjelpe deg: hva du skal gjøre hvis skjermen holder seg svart selv om datamaskinen kjører

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.