Windows: Få systeminformasjon raskt

Windows tilbyr flere alternativer for å bestemme systeminformasjon over datamaskinen din. Disse dataene gir viktig informasjon i søket etter feilkilder, eller hvis du generelt ønsker å få oversikt over et system.

Hvordan ringe inn Windows 10 Systeminformasjon

 1. Høyre -klikk på startknappen nederst til venstre
 2. Et museklikk følger Innstillinger. 

  Startknappen fører deg til høyre klikk til Innstillinger.

 3. Klikk deretter på system og nederst på listen info.

  Systeminformasjon i Windows 10

 4. Nå kan du se den viktigste systeminformasjonen i Windows 10.

reklame

Systeminformasjon i Windows 8.1

 1. Veiled musepekeren nederst til høyre over det lille minusikonet på skrivebordet eller tørk av innstillingsmenyen fra høyre kant av skjermen.
 2. Åpen Innstillinger Og i det Endre PC -innstillinger.
 3. Neste klikk eller trykk på PC og enheter. I menyen som vises etterpå kan du se oppføringen nederst PC -info.
 4. Trykk på den og Windows 8.1 viser den viktigste informasjonen om systemet ditt, inkludert prosessoren, minneutstyret og Windows -utgaven.

  PC -informasjon under Windows 8.1

Hvordan utstede systeminformasjon som en tekstfil

Sammenlignet med stiene vist ovenfor, for en viss Windows -versjon har programmet MSINFO32 Fordelen med å være tilgjengelig på alle stasjonære varianter av Windows. I motsetning til navnet, fungerer det også på 64-biters systemer. En annen fordel: Du kan også få informasjonen som en tekstfil. For eksempel kan du enkelt samle inn dataene fra flere PC -er og evaluere dem senere.

 1. Trykk på tastekombinasjonen [Win – R].
 2.  Gi kommandoen MSINFO32 a.
 3. Etter et trykk på en knapp [Komme tilbake] Hvis programmet vises med nøyaktig systeminformasjon i forskjellige kategorier.

  MS Info 32

 4. For å lagre de viste dataene i tekstform, bruk Fil – eksport.
 5. Med Lagre filen Sikre informasjonen i et format som MSINFO32 Kan laste og vises senere.

Forresten, et ekstra program for DirectX Graphics -grensesnittet gir også verdifull informasjon om det bygde grafikkortet.

reklame

Freeware Speccy viser alle data via PC

Analysen av Speccy, et gratis verktøy som viser denne informasjonen pent, går dypere enn de inkluderte Windows -verktøyene.

Allerede på hjemmesiden til det eneste 3 mbyte -programmet kan du se problemer som programmererne har laget. Der finner du alle viktige nøkkeldata, for eksempel den nøyaktige versjonen av operativsystemet, størrelsen og typen bygget -i RAM eller data på CPU.

Denne informasjonen gir freeware -spesifikasjonen på hjemmesiden.

Det er også veldig praktisk at Speccy leser dataene fra alle funnet temperatursensorer av CPU, hovedplate, grafikkort og harddisker og viser det umiddelbart samlet inn her.

Å klikke på oppføringene til seksjonene til venstre vil bringe deg til dette spesielle emnet, der enda mer detaljerte data blir levert til de enkelte områdene.

Klikk på RAM, Finn ut hvor mange minnebenker PC -en har, hvor mange av dem som fremdeles er gratis og som timing av minnestengene fungerer.

Speccy Sub -Point Ram

Boktips: Windows 10 Breakdown Hjelpere: Gjenkjenne problemer, finn løsninger, fikse feil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.