Våre baketips vil hjelpe deg med å bake deilige kaker

Baking er en vitenskap i seg selv. Men hvis du tar noen tips, vil du få en Gnel til deilige resultater. Vi har satt sammen baketips for deg

Når er en kake klar?

Du kan ikke alltid stole på tidene i bakeoppskrifter. Den faktiske indre temperaturen med den innstilte verdien samsvarer heller ikke med hver ovn. Så bare sjekk om kakedeigen allerede er bakt:

Svir i kaken med en trepinne. Hvis det fortsatt er noen minutter etter å ha trukket ut, trenger kaken noen minutter i ovnen i noen flere. Gjenta denne testen i en avstand på to til fem minutter.

Når kaken sakte blir brun og fremdeles stikker deigen på spisepinnen, dekker du kaken med aluminiumsfolie.

Kese kake gyldenbrun

Mange bare liker ostekake hvis det har et fint, gyldenbrunt teppe. Nedenfor er et tykt lag med ostemasse, kanskje beriket med rosiner.

Et gammelt triks hjelper deg å få ostekaken virkelig gyldenbrun: pensle kaken med litt sukkeret melk i noen minutter før du tar den ut av ovnen.

I løpet av de siste minuttene, følg med på kaken slik at den ikke brenner dem over.

reklame

Hva du skal gjøre slik at kaken ikke brenner over

Bewer Cake er irriterende, spesielt hvis bare deler blir svarte og uspiselige. Dette skjer spesielt ofte med toppen av kaken. Fordi det ofte består av frukt, ostemasse eller annet materiale, som er litt fanget.

Kaken er ennå ikke gjennom, men overflaten er allerede gyldenbrun og sprø? Da må du bake videre.

Imidlertid, slik at overflaten ikke brenner, bør du dekke kaken med aluminiumsfolie eller pergamentpapir. Dette gjelder spesielt ovner med topp- og bunnvarme.

Hvis luften kalles, må du ta hensyn til papiret eller filmen godt festet til kakeformen, ellers kan ovnen blåse dekselet bort. Med aluminiumsfolie er dekking lettere i dette tilfellet fordi filmen er godt brettet og presset på formen.

Vær forsiktig med bakepapir i den varme luftovnen

Bakepapir på arket eller rusten er veldig praktisk. Bakevarene holder seg ikke og papiret holder ovnen rent.

Imidlertid er det noen ganger et lite problem. Å male bakepapir kan løfte i luftstrømmen til en varm luftovn. Som et resultat kommer deler av bakevarene inn i en slags slipstream og stek eller stek så godt.

Forsikre deg derfor om at bakepapiret ikke dekker viften på baksiden av ovnen – heller ikke delvis.

Dette er fordelene med en kakeform med et glassgulv

En kakeform med et glassgulv har en rekke fordeler som den skiller sammenlignet med en springformpanne med metallgulv.

I motsetning til et metallisk eller belagt gulv, er glassgulvet i en springformpanne riper -motstandsdyktig. Hvis du bruker en normal form lenger og klipper kaken på arket, klør den den.

I riper kan rust da danne seg. Vi så raskt ubrukelig kakeplaten.

En glassplate, derimot, kan tjene som en skjærepute uten å nøle. På glasset kan du til og med servere kaken noe kjekk og redde din egen serveringsplate.

Glassgulvet kan også rengjøres veldig bra i oppvaskmaskinen.

Den eneste ulempen: faller nedover glasset, det kan gå i stykker og en ny kakeform skyldes.

Kakeform med glassgulv – (Foto: Martin Goldmann) Advertising

Hvordan løfte DI -rester

Hvis du ikke har brukt opp pizzadeig eller en annen gjærbunndeig, kan du enkelt holde resten friskt holde resten i en av de neste dagene.

Så gjærdeigen forblir holdbar

Elt deigen kort og legg den i en frysepose.

Hvis mulig, trykk all luft ut av posen og endre den slik at ingen luft kan være i.

Sett nå den pakket delen i kjøleskapet, der den holder seg i noen dager.

Ofte dukker det opp mer velsmakende bakevarer fra dette deigstedet enn med fersk deig, noe som sannsynligvis skyldes gjæringen som foregår i det kjølige.

Hva du skal gjøre når deigen stikker ut når det gjelder å kutte ut stedet?

Når du kutter julekaker der ute er en gylden regel. Hvis deigen inneholder mye smør, må den være kald. Deigen er bare tett og holder seg ikke til kakeformen når den er tilstrekkelig avkjølt.

Før du begynner å kutte ut, skal deigen derfor være i kjøleskapet en stund. Ikke alltid ta ut den komplette deigen for å rulle ut og kutte ut, men en som serverer hver.

Så resten av deigen forblir fin og kjølig, og du har færre problemer med å kutte ut

Når frukt synker ned i deigen

Frukt, rosiner eller nøtter er deilige i kaken. Kaken blir saftig med frukt og rosiner eller får en solid smak med nøtter.

Men alle disse ingrediensene har et problem: de synker litt på bunnen av formen når du baker, spesielt når deigen er ganske flytende.

Slik at frukt, rosiner og nøtter ikke synker, det hjelper med å varme den tilsvarende ingrediensen i ovnen i noen minutter før du baker.

Saftige rosiner i kaken

De som baker sjelden har vanligvis bare tørket rosiner i skapet. Hvis rosinene fremdeles skal være saftig i en kake eller gryterett, hjelper et lite triks.

Tilsett rosiner i omtrent en time før du blander dem under deigen. For å gjøre dette, legg rosiner i et kar og fyll dem med vann så langt at rosinene er fullstendig dekket. Rosinene suger full av væske og er deretter saftige.

Hvis du vil gi rosinene en ekstra aroma, kan du tilsette en slurk eller litt sitronsaft i det bløtleggende vannet. Som gir rosinene en frisk aroma.

Hvis du har glemt å suge rosinene, kan du akselerere kildeprosessen med varmt vann. Vannet skal ikke ha mer enn 80 grader, siden de ikke vil koke rosinene.

Så du kan enkelt trekke hasselnøtter av huden din

Hazelnutkjerner har brunaktig hud som ikke smaker spesielt godt. Derfor bør den fjernes før du bruker nøttene til hasselnøttkake eller julekaker.

Huden løsner nesten av seg selv når du tørker hasselnøttkjernene i ovnen på rundt 200 grader tre til fire minutter.

En annen metode: Tilsett nøttene i lunkent vann i 15 minutter. Selv da kan huden trekkes av nøttene.

Hvordan rengjøre en bakbørste igjen etter bruk

Når du baker eller velsmakende stek, brukes ofte en bakebørste. Det være seg å spre sjokoladebelegget på kaken eller for å fordele det stekte fettet bedre.

Du bør rengjøre bakbørsten umiddelbart etter bruk. Oppvaskmaskinen er imidlertid ikke ideell for dette. Børstene blir raskt sprø og halm.

Det er best å rengjøre bakbørsten umiddelbart etter bruk i varmt vann med litt oppvaskmaskin. Hvis du skyller de gjenværende rettene i maskinen, er det nok å bare varme litt vann med kjelen og legge den i en liten bolle. Tilsett deretter vaskemiddel og rengjør børsten i den.

Hvis det fremdeles er mye kobling på børsten, kan du skylle dem grovt med varmt vann før vaskemiddelet brukes.

Etter rengjøring, skyll børsten klart. Tørk den deretter ved hjelp av et tehåndkle eller husholdnings klut. Plasser børsten i kluten og trykk forsiktig på bustene tørr. Resten av fuktigheten fordamper deretter senere.

Tørk mel fra benkeplaten

I mange oppskrifter er deigen eltet på en melet arbeidsflate. Det være seg kakedeig, pasta deig eller pizzadeig: bare etter høyre elt er deigen veldig bra.

Ulempen med denne handlingen er at arbeidsoverflaten ser ganske øde etterpå. Hvis du sveiper arbeidsoverflaten fuktig, dannes en klissete film som er vanskelig å fjerne, og fille er også helt limt.

Men det er en annen måte: tørk melet først. Det fungerer best med en bred børste, fordi den også kan brukes til å frigjøre hjørner og kanter fra melet. Skrap den tett limte deigresten forsiktig med en kniv eller slikkepott og fjern også tørr. Først da brukes den fuktige fille. Denne prosedyren gjør arbeidet enklere og beskytter fillerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.