Vis selvtillit: håndtere personlig provokasjon

For å stille en ubehagelig kritiker, viker noen ikke fra personlige provokasjoner eller nedsettende dommer. For eksempel: “Har du råd til det i det hele tatt?“Eller – tydelig under beltet:“ Opprinnelse.“En slik kommentar tar sikte på å angripe selvet og selvtilliten til den andre personen og gjøre det latterlig og diskreditere det fra andre.

I et slikt angrep må de ikke bli skremt, men kan heller ikke provoseres. Svar, så rolig du kan, for eksempel: “Det har ingenting å gjøre med det jeg har råd til. Faktum er at ditt forslag … «. Eller spør direkte tilbake: “Hva har min opprinnelse å gjøre med saken?»Vent deretter på at motstykket ditt skal si noe meningsfylt, eller gå tilbake til saken i neste setning som angrepet skal distrahere fra.

Det tredje alternativet er igjen å ta opp intensjonen som ligger bak provokasjonen: «Du prøver å distrahere fra det faktum at … (ditt selskap ikke er i stand til, …)».

Hvordan la en diskusjon motstander løpe inn i ingenting

Det kan raskt bli ubehagelig i diskusjoner eller tvister. Noen få triks kan hjelpe enormt.

Så de overrasker motstanderen

Noen betyr dem muntlig. Når det er klart at angriperen forventer et motangrep, må du overraske det ved å gå med på ham, men overdrive slik at angrepet hans ikke går i noe.

Et eksempel: “Du vet alltid alt bedre.» – «Er korrekt. Selv jeg vet det.»»

Motstanderen din vil bli overrasket. Og du har muligheten til å ta magasinet tilbake i hånden når du diskuterer-

reklame

Beregne med innvendinger

Hvis du holder et foredrag eller deltar i en diskusjon, ser du innvendinger som en mulighet til å gjøre ditt synspunkt tydeligere og å fjerne tvil. For å kunne håndtere innvendinger rolig og konstruktivt, bør du forberede deg på det. En metode for å transformere innvendinger til sympatipunkter er den palatinatteknologien.

  • PMake Ahead: Ta en pause etter en interjeksjon eller en kommentar. Hold roen og ikke la deg bli ført bort av et utslett svar.
  • FGi posisjoner: signalinteresse for lytterens innvending. Spør hvorfor han har innvendinger mot prosjektet eller vurderer forslagene om forbedring urealistisk. Utforsk også hvilke ideer og ønsker han har i forhold til emnet.
  • ENVis ceptanz: godta innvendingen og ta et skritt mot personen. Bruk formuleringer som: “Jeg kan forstå bekymringene dine godt.“Eller“ Det var også min frykt i begynnelsen.»»
  • LOffer Ösungen: Tilby en vei ut for å gå tilbake til det faktiske nivået. Forklar forslaget ditt og understreke tydelig likhetene i begge meninger. Ved å gjøre det flytter de den andre nåtiden til sin side.
  • ZForsikre deg: Streber etter godkjenning av innvendingen, slik at han ikke er taperen av denne situasjonen. “De representerer forskjellige interesser og ser på diskusjonen fra et annet synspunkt. Så jeg kan forstå tvilen din.»»

Bevisst misforståelse mot angrep

Det er en rekke strategier som kan reagere på verbale angrep. Som du velger i situasjonen, avhenger av veien for angrepstypen, og på den andre hånden på hva du vil gjøre.

Spesielt hvis du blir angrepet med en kynisk eller ironisk setning, kan du unngå angrepet ved bevisst å forstå det. La henne legge merke til at du ikke er for dum til å forstå hans ironi, men heller la ham løpe inn i ingenting.

For eksempel, hvis en kollega er irritert over at du gjør arbeidet ditt raskt og vil kvalifisere deg som nerd, kan han si: “Vel, du er opptatt igjen.“Du svarer:“ Å, takk for komplimentet. Jeg synes det er hyggelig når jeg er ferdig med arbeidet mitt.»»

En klassiker er en direkte fornærmelse som “Vollidiot!»Riktig med» hyggelig, Müller «(selvfølgelig sier du navnet ditt her).

reklame

Ignorer angrepet

Noen prøver å stille dem med en morderfrase eller å lokke dem ut av reservatet. Hvordan reagerer?

Hvis mordersetningen etterlater det kaldt, kan du ganske enkelt ignorere det og fortsette å snakke som om ingenting hadde skjedd.

Eller du gjør det klart at du har lagt merke til angrepet, men ikke husker å gå innover videre. En typisk reaksjon kan være: “Ja, takk. Veldig interessant. Men la oss komme tilbake til selve emnet.“Selvfølgelig kan du også motvirke:“ Jeg liker vitsene dine. Men nå tilbake til emnet vårt.»»

Mot retoriske triks

Det skjer igjen og igjen at argumentene går ut i en debatt. Noen prøver å kaste sin egen i balansen: “Jeg har gjort dette i seks år nå, og de sier at jeg ikke aner ikke.»»

I et slikt tilfelle reagerer de best ved å skille mellom personen og saken: “Dine erfaringer er helt uaktuelt. Men det endrer ikke det faktum at jeg ikke tenker noe på dette forslaget. Deretter …»

Selvfølgelig kan det også skje at motvirksomhet er knyttet til deg som en person: «Du som … kan være umulig …/burde vite at …» Her snur du bare spyttet: «Spesielt med min bakgrunn som … «.

Legg vekt på fakta

En veldig saklig reaksjon på et verbalt angrep er å gjøre det klart at dette bare var et teppe og feil angrep. Med dette ser de trygge ut foran et større publikum.

Med dette går de til metalivå og viser at de ikke vil gå til samme nivå som angriperen.

Samtidig åpner de muligheten til å takle dem objektivt fra nå av. Typiske svar er: “Men det var uten betydning nå.»Eller» dette er en antagelse av teppet.»»

I sammenstøter hjelper det noen ganger å stamme inn i det absurde

En strategi for å håndtere verbalt angrep er å ta samtalen til absurd med svaret ditt. For å gjøre dette, velg et ord eller en setning og forstå det feil.

Mange vitser fungerer i henhold til dette mønsteret, for eksempel: “Hvordan fant du schnitzel?» -» Koselig da jeg dyttet en potet til side.»»

Et typisk eksempel: På en setning som “A Good Advice: Turn on Your Brain før du snakker.»Kan du reagere med:» Jeg trenger ikke sykkel, jeg tar bussen.»»

Hvordan forsvarer jeg meg mot feil kritikk?

Helt klart at du allerede har blitt kjent med mordersetninger som “Dette er fullstendig tull som du lager av deg selv.“Eller“ Men du må fortsatt lære mye, ung mann.“Dette bør tauset eller diskvalifisert. Hva gjør du i et slikt tilfelle?

Forsvar gir ikke mye

En måte er å svare med en motangrep, helst med en morsom. For da får du latteren på din side. Ideelt sett må angriperen le slik at situasjonen slapper av. Imidlertid må du virkelig øve på denne raskheten.

Det er lite fornuftig å reagere med et angrep av samme eller mer voldelig styrke. Du vil sannsynligvis treffe et sår av den andre personen, men stramme konflikten og ta fatt på samme nivå som angriperen.

Typiske svar er: “Du er mitt forbilde.»Eller» Å, ikke la oss snakke om svakhetene våre. Ingen vet så godt som deg at det raskt kan bli flau.»»

Hvordan håndtere personlige angrep

Hvis du blir angrepet personlig, kan du hjelpe deg med dette tipset: Plasser angrepet foran tankene dine på bordet eller gulvet.

Selv om det høres rart ut, kan du prøve det. Så snart angrepet er symbolsk foran deg, kan du se på det i fred og også lettere distansert deg fra det slik at det ikke lenger kan treffe det dypt.

Re -formulere

Hvis noen kaster en insolens for dem, kan de ta vinden ut av seilene sine ved en saklig beskrivelse av uttalelsen. På angrepet “Du bør slå på hjernen din når du jobber.“For eksempel kan du svare:» Du tror, ​​jeg tok ikke hensyn til noe i arbeidet mitt.»»

Klassiske svar er: “Du liker ikke forslaget mitt.»Eller» du er opprørt/skeptisk/bekymret.»»

Spill ballen tilbake

Hva du skal gjøre hvis de blir angrepet muntlig? En effektiv, om enn noe billig metode, er det å hente kommentaren og å bedømme angriperen.

I utgangspunktet trenger du bare de to standard svarene «nøyaktig hvordan …» og «i motsetning til …»; En annen reaksjon kan være: “Du er mitt forbilde.»»

Et eksempel: “Vel, i dag er det spesielt hardtarbeidende igjen?» -» Ja, i motsetning til dem.»»

Reagere

Hvis du ikke har gyldige argumenter, liker du å bruke verbale angrep eller retoriske triks. En av de mest populære, fordi mest lovende triks, bestikkelser i form av smiger eller overdrevet høflighet som: “Vi har alltid kommet med deg godt med deg.“Dette skaper følelsen av engasjement for berømmet, noe som gjør det vanskelig for ham å representere en annen posisjon enn ros.

En måte å reagere på det på: Takk for komplimentet og kom tilbake til saken at det kommer: “Takk for forhåndslavene. Men nå til poenget.»»

Selvfølgelig kan du også vise at du ser gjennom det manipulerende trikset: “Du belønner meg her. Men du vil helt sikkert forstå at jeg ikke kan bli påvirket av det. Tross alt handler dette om … «.

Reagere

Under diskusjoner eller tvister skjer det igjen og igjen at en av de urettferdige midlene trer i kraft. Klassiske triks er:

  • ordene til den andre personen reproduserer bare ufullstendig
  • Sende noe til den andre eller vri ordet i munnen hans
  • Sett uriktige påstander

Hvis du prøver noe sånt, påpek trikset. For eksempel: “Men de har underslått en viktig del. Dette skaper et galt inntrykk her.»Eller:» Men de siterer meg feil. Jeg har sagt …»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.