Velg akrylmaling og behandle riktig

Akrylmaling er veldig populære på grunn av deres positive egenskaper. Når du behandler, må du imidlertid vurdere noen få poeng.

Du kan gjenkjenne akrylmaling ved dette

Det er ikke alltid umiddelbart gjenkjennelig på fargen kan at det er akrylmaling. Noen ganger kjenner de bare igjen ved andre øyekast hva den «fargede lakken» er basert på.

Et godt hint, uten å måtte lese det lille skriveren på baksiden av boksen, er alle indikasjoner på vann, for eksempel «aqua-buntlack», «vannbasert», «vannløselig» eller «vanntynn» «. Forresten, det veldig riktige navnet er «Akrylatlakk». Kanskje beskrivelsen av beskrivelsen også ligger et sted.

reklame

Egenskaper til akrylmaling

Selv om vann brukes som et løsningsmiddel, er akryllack egnet for både innendørs og utendørs bruk. Avkall på kjemikalier gjør malingen veldig lav i lukt, slik at den kan brukes innendørs uten å sikre permanent ventilasjon og kan også brukes der barn boltre seg. Den raske tørkingen gjør de malte gjenstandene raskt igjen.

På grunn av vannløseligheten kan du også rengjøre børster og andre verktøy veldig enkelt. I stedet for nitrover -tynning som med syntetisk harpiksmaling, bruker du bare varmt vann, som du kan legge til et lite vaskemiddel for å øke rengjøringen.

Ulempene inkluderer at den tørkede fargen ikke er så spenstig som for eksempel en syntetisk harpikslakk, som med løsningsmidler. I tillegg løper Acrylack på en slik måte at du ser på ham urent arbeid. Så du vil muligens se børsteslaget ditt etter tørking.

Lakkerte overflater kan holde seg til

Noen akrylplater har et problem når to områder malt med det senere berører hverandre i lang tid, for eksempel dørblad og dørkarme. Da kan begge delene også feste seg hvis malingen er herdet helt.

Bare akrylmaling har ikke denne ubehagelige effekten som har «Blockproof» -egenskapen. Hvis det er en risiko for langvarig berøring, bør du ta hensyn til denne egenskapen når du velger fargen.

Du er på den sikre siden når du maler begge objektene med forskjellige produkter. For eksempel dørrammen med syntetisk harpiksfarge og rammen med akryllack.

Vi har også flere tips for å male dører.

reklame

Forbered ubehandlede overflater

Hvis objektet du vil gi farge fremdeles er ubehandlet, må du vanligvis først og fremst grunnet. Dette tjener til bedre ansvar og i tilfelle av absorberende materialer som metningstrev, slik at malingen ikke fjernes i tørkefasen, noe som vil forstyrre prosessen.

Primeren avhenger alltid av materialet. For tre, for eksempel, er det en «treisolerende base» på akrylbasis.

Som et alternativ vil du finne så kalt «2in1» lakker i jernvarehandelene og spesialbutikkene, der grunningen allerede er inkludert. Men les beskrivelsen her om dette også er skreddersydd til din spesielle sak.

Forbered eksisterende maling

Praktisk: Siden akrylack ikke inneholder aggressive løsningsmidler, trenger du ikke å vite hva underlaget er laget av. Fargen vil definitivt ikke løse det, og det vil ikke være noen urovekkende reaksjoner som bobler.

Imidlertid, som med alt malingsarbeid, må overflaten være støvfri og fettfri, bør lett grovt slik at den nye fargen er godt ansvarlig og ikke må ha løst ansvarlige elementer. Så du må fjerne peeling gammel farge til bare en stabil overflate er tilgjengelig.

For å sikre dette, bør du sand det gamle malingstrøket. Du trenger:

  • Sandpapir med et korn på 120 eller 150
  • en slipblokk eller en slipemaskin
  • En myk støvkoste
  • Et rent kar laget av bomull (for eksempel en gammel t-skjorte)

I prinsippet er det tilstrekkelig hvis du sliper den eksisterende fargen slik at den er grovt noe. Bare sliper ned for å gjøre overflaten jevnere eller hvis du merker at deler av den gamle malingen løsnes.

Bruk deretter støvkosten for å returnere det slipende støvet. Med fille går de igjen slik at alt virkelig blir fjernet. Fordi støvet kan føre til at den nye fargen går dårlig.

Hvordan male

Med en børste (plastbust er i orden her) eller en skumfargescooter, bruk akrylmaling.

Arbeid jevnt og ikke la noen for tykk fargefilm. Ellers – spesielt på kanter – det er skjemmende «nese» gjennom løpende farge.

La deretter malingen tørke og merke produsentens anbefalinger på fargebeholderen.

Pass på kalde temperaturer!

Hvis dagene blir kortere og temperaturene er lavere, er det nødvendig. Ikke la den raske tørkingen friste deg til uforsiktighet. Hvis malingen tilsynelatende er tørr, er den langt fra ordentlig herdet.

I tillegg til fortynningsmiddelet vann, er det også en rekke ingredienser som må flykte fra malingsfargen. Hvis du ikke gir dem nok mulighet (z.B. Ved at et annet lag med maling er for raskt), blir disse stoffene registrert i undergrunnen.

For eksempel kan dette føre til maleriet etter vannforurensning (regn, dåp) er full av blemmer. Hvis du er heldig, dannes disse boblene tilbake med tilstrekkelig tørking. Imidlertid kan det godt hende at dette spillet gjentas i flere uker til malingen er riktig herdet.

Anbefalinger i kaldt vær

Så legg merke til følgende punkter for lave temperaturer:

  • Inneholder tilstrekkelige tørketider mellom de enkelte beleggene
  • Bare hjerneslag i godt vær
  • Ikke fjern før kvelden, for kveldskjeglen kommer raskt og malingen er fuktig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.