Vedlikehold og rengjør teflonpannene

Teflon -panner er veldig praktiske på grunn av belegget, fordi dette forhindrer at maten brenner. Så praktisk som belegget er, er det så følsomt på samme tid. Fordi overflaten på pannene lett kan skrape eller andre skader kan føres bort. Les nå hvordan du Oppretthold teflonpannene og rengjør ordentlig.

12 tips om hvordan du kan opprettholde teflonpanner

 1. Ikke bruk messingbrukere eller lignende laget av metall. Disse kan lett skade teflonbelegget.
 2. Punktobjekter som gafler eller lignende har ingenting å se etter i en teflonpanne av samme grunn.
 3. I stedet er treskjeer og bråk laget av tre eller plast egnet.
 4. Sett allerede olje i teflonpannen når den fremdeles er kald. Det beskytter belegget av pannen.
 5. Teflon er ikke egnet til å steke kjøtt skarpt. Fra omtrent 250 grader kan materialet bli skadet.
 6. For å opprettholde teflonpannen, bør du ikke legge den i oppvaskmaskinen. Det kan være at hun får skade der.
 7. For å rengjøre teflonpannen, la den avkjøles først. Rengjør deretter pannen med en dråpe vaskemiddel og en svampeklut eller den myke siden av en svamp.
 8. Bruk vanligvis bare myke filler og svamper for å rengjøre teflonpannen. Skyll børster eller den grove siden av flushen er tabu.
 9. I tilfelle skorpe hjelper det å la pannen suge med varmt vann og vaskemiddel. I spesielt gjenstridige tilfeller kan det bidra til å legge til noe brus.
 10. I mange tilfeller trenger du ikke engang å skylle pannen. Så lenge fettet i pannen ikke er helt kaldt, kan du tørke pannen med litt kjøkkenpapir. Med fettet kommer alle skittrester ut. Samtidig forblir noe fett i belegget.
 11. Teflon -pannene kan også lide når det gjelder lagring, nemlig når de tolkes. Sett derfor pannegulvet med et kjøkkenhåndkle før du legger en annen panne der inne. Dette beskytter mot riper fra bunnen av den andre pannen. Det er også filtputer som du kan legge som stabelbeskyttelse mellom pannene.
 12. Noen ganger skjer det og teflonbelegget viser skade. Dette fører ofte til spørsmålet om pannen fremdeles kan brukes i dette tilfellet eller om helseskader kan følge av absorpsjon av materialet. Dette er ikke tilfelle så lenge du steker ved normale temperaturer. Bare i veldig høy varme blir teflonmaterialet dekomponert, noe som kan få helsemessige konsekvenser når du tar opp.

I mange tilfeller er det nok å bare tørke ut pannen med kjøkkenpapir. – (Foto: Martin Goldmann)

Du kan også være interessert i: Rengjør pottene – det er slik det fungerer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.