Vaskemaskin: Hvordan gjenkjenne lagerskader

Vaskemaskinkontrollpanel – (Foto: Markus Schraudolph)

Trommelen til en vaskemaskin med frontlaster er vanligvis utstyrt med to kule- eller rullelager. Disse er forseglet av seler.

Hvis tetningen svikter over tid, trenger fuktigheten inn i leiren. Dette skaper korrosjon som ødelegger leiren. Dette øker lekkasjene. Vann trer ut av karene, som omslutter den roterende trommelen og drypper inn i huset.

Dette er tegn på lagerskader

De første indikasjonene på et problem er vanligvis harde metalliske lyder når du roterer trommelen. De trenger ikke å bli hørt hele tiden, men kan oppstå sporadisk. En lekkasje er ofte koblet sammen, slik at en muligens eksisterende beskyttelseskrets rapporterer at vann er blitt sporet opp i huset.

Du kan se lageret skader deg selv ved å spille trommelen som er for stor: lenge inn i den åpnet tomme trommelen og flytte den litt oppover. Selv om trommelen alltid er fleksibelt hengt, men når det gjelder lagerskader, kan du tydelig se hvordan trommelen kan flyttes opp til de første millimeter.

Et annet symptom på dette er uvanlige klakkete lyder som oppstår når du vender trommelen fra hånden rundt noen ganger.

For å bekrefte vannlekkasjen. Vipp maskinen litt fremover. Hvis det oppstår en brun eller svart buljong, er delikatessene skitne fra metall slitasje fra lageret. En sammenbrudd av bakveggen (trekk strømpluggen på forhånd!) Ta deretter full sikkerhet når rust -brune striper trekker ned fra midten av karet.

reklame

Dette er konsekvensene av lagerskaden

Hvis du er en erfaren hjemmeforbedring med et godt utstyrt verktøyskap (for eksempel en trekker skal være der), kan du vanligvis få problemet under kontroll selv. Det er lagringsreparasjonshastigheter for alle modeller som inneholder alt som er nødvendige, for eksempel leirene selv, nye tetninger for Bottish -bakveggen eller lagringsforseglingene. I mange internettfora er det også spesifikke reparasjonsinstruksjoner for de forskjellige merkene.

Hvis du har skadet av en håndverker, koster det minst 200 euro. Hvis maskinen er eldre, kan det hende at det ville være aktuelt å endre dørmansjet eller drivremset. Du må veie opp selv om de totale utgiftene vil være eller om du bedre kjøper en ny maskin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.