Vask ullgenser – du bør ta hensyn til det

Spesielt selvnittede gensere ser ofte skjemmende ut etter vasking og tørking. De er matt og ensartede. Med riktig teknikk kan du forhindre dette.

Vask ullgenseren – det er slik den fungerer

Dette er de viktigste reglene for å vaske en ullgenser:

  1. Håndvask er obligatorisk.
  2. Bruk spesielle ullvaskemidler for håndvask og så økonomisk som mulig.
  3. Gjør genseren helt våt under kaldt, klart vann før du legg den i vaskehybrid. Som et resultat trenger det raskt og jevnt inn i vevet.
  4. Vaskhoppen skal være veldig lunken, nesten kald.
  5. Unngå å strekke genseren når du vasker eller trekker ut av vannet. Genseren varer ellers og blir ensartet. Enkel og nøye elting og snu er tilstrekkelig. Når de tar det ut, strekker de seg med begge hender for ikke å strekke det unødvendig.
  6. Skyll deretter flere ganger i klart vann. Trikset er at vannet har samme temperatur som vaskehydroksid. Dette reduserer risikoen for at genseren mattet. Når du skyller, må du sørge for å ikke strekke genseren. Løft den derfor ut av vannet med begge hender og elter det bare veldig nøye.
  7. I stedet for å vri genseren, legg den forsiktig på et tørt håndkle. Rull deretter opp håndkleet sammen med genseren. Dette fratar genseren en stor del av vannet.
  8.  Til slutt, spre genseren forsiktig på et friskt håndkle og la den tørke der. Hvis genseren har sterke farger, må du unngå direkte sollys.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.