Vask funksjonelle klær – det er slik det fungerer

Funksjonell vasking er praktisk for sport og fritid. Det pustende materialet er vann -avrepent og absorberer svette. For at klærnes funksjon skal bevares, bør disse behandles spesielt under tøyet. Les nå hvordan du Vask funksjonelle klær være i stand.

Hvordan vaske funksjonelle klær riktig

Kan funksjonelle klær i vaskemaskinen? (Foto: Istockphoto/Alexey Dudoladov)

  1. Ta en titt på etiketten eller. Vaskeinstruksjonene til plagget før du vaskes funksjonelle klær. Her finner du informasjon om temperaturen som plagget kan vaskes, og om det er tillatt i vaskemaskinen eller tørketrommelen.
  2. Før du vasker funksjonell vask, lukker du alle glidelås og borrelåsfester. På denne måten forhindrer du skade på plagget eller stengingene.
  3. Hvis det ikke er noe annet i vaskeinstruksjonene, bør du vaske funksjonelle klær maksimalt 30 grader. Ikke vask materialet for varmt slik at fibrene forblir i form og membraner som kanskje ikke løsnes.
  4. Slik at du liker funksjonelle klær så lenge som mulig, bør du ikke vaske dem for ofte i vaskemaskinen for å beskytte materialet. Håndvasken med lunkent vann anbefales for tøyet i mellom.
  5. Hvis du vasker funksjonell vask i vaskemaskinen, må du gjøre uten å snurre.
  6. Unngå også mykner. Dette blokkerer porene i stoffet. Så vaskeriet kan ikke lenger hente svetten vekk fra kroppen ordentlig.
  7. Vask alltid funksjonelle klær hver for seg og ikke med andre klær. Ellers kan materialfibre legge seg mellom de fine plastfibrene i funksjonell vasking.
  8. Bruk flytende vaskemiddel og ikke noe pulver. Det er spesielle vaskemiddel for funksjonelle klær i butikkene . Som et alternativ kan du bruke fint vaskemiddel.
  9. Heng klærne for å tørke i stedet for å legge dem i tørketrommelen. Materialet kan bli skadet av varmen. Hvis du henger det funksjonelle tøyet i nærheten av oppvarmingen, er det tørt i løpet av få minutter. Unngå solstråling når du tørker.

Du kan også være interessert i:

Vask skinn – det er slik det fungerer

Leve bærekraftig: Vask miljøvennlig klesvask

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.