Ullgenser riper – hva som hjelper?

Valley -gensere har ofte et dårlig rykte, selv om de holder seg varme i den kalde sesongen. Fordi jo mer ubehandlet ullen, desto større er sannsynligheten for at genseren skal klø på huden. Les nå hva du kan gjøre når den nye Ullgenser riper.

Syv tips mot skrapete gensere

Hva du skal gjøre når den nye ullgenseren riper?

Tips 1: Bruk to lag

Når genseren riper, hjelper det å ha en langfarget skjorte under. Så ullen kommer ikke i kontakt med huden og ingenting riper. En annen fordel med det andre laget med klær er at du kan ta av deg ullgenseren når du svetter inni. For spesielt i oppvarmede rom er ny ull raskt for varm.

Tips 2: Bruk ullvask

Ullgensere trenger spesiell behandling når du vasker. Du kan enten vaske dem for hånd, eller du kan bruke ullvaskprogrammet til vaskemaskinen. I vaskemaskinen er skrapete gensere vanligvis mykere som om de blir vasket for hånd.

Les her hva annet du bør ta hensyn til hvis du vasker ullgensere.

Tips 3: Bruk ullvaskemiddel

Bruk alltid ullvaskemidler for å vaske klær laget av ull . Disse sikrer at ullen blir rengjort forsiktig og de har en velsmakende effekt.

Tips 4: Eddik gjør ull myk

Skyll ullgensere med eddikvann for å få ripesgensere mykere.

Tips 5: Bedre ikke bruk stoffmykner

Selv om tanken er åpenbar og du alltid leser anbefalingen om at stoffmykner hjelper mot å skrape ullgensere: Ikke bruk stoffmykner til ullgenser. Disse glatter ullen for mye og sørg for at klærne er i. Genseren klør ikke lenger, men de vil sannsynligvis ikke bruke en formfull genser lenger.

Tips 6: Hårkur i stedet for stoffmykner

I stedet for stoffmykneren, kan du bruke en hårbehandling for å gjøre ullgenseren koselig. Plasser genseren kort i varmt vann, som du er begravet litt hårbehandling.

Tips 7: Av i fryseren

Kald hjelper mirakler mot skraping av gensere. Plasser genseren, pakket i en plastpose, i fryseren over natten. Etter denne behandlingen er den absolutt fluffy.

Du kan også være interessert i:

Ull lokket – hva du skal gjøre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.