Ta planlegging med Excel: Uthev datoer med farge

Hvis du vil fremheve de kommende avtalene i Excel, er et gradert farget innskudd praktisk. Dette markerer de mer presserende hendelsene påfallende. Her kan du lese hvordan du enkelt kan installere avtalelisten din.

Hvordan bestemme dagene til den respektive avtalen

 1. Se følgende enkle liste. Ulike datoverdier legges inn i kolonne a.

  Dette er utgangspunktet for avtalen.

 2. Opprett en celle i kolonne B ved siden av hver avtale, som bestemmer antall utestående dager frem til den respektive datoen. Dette er et godt utgangspunkt for fargemarkøren.
 3. Så forskjellen på den registrerte og dagens dato skal beregnes. For å gjøre dette, skriv følgende formel i felt B2: = A2 haute ()
 4. Som et resultat, i stedet for et nummer, vil du være en dato i 1900. Dette skyldes det faktum at Excel automatisk reformerer feltet B2 som en dato.
 5. For å endre dette, endre formateringen av Dato til misligholde. Se nå ønsket forskjell i dager.
 6. Kopier formelen og formateringen i cellene nedenfor B2 Ved å lage den lille firkanten i cellestammen til B2 trekke ned.

  Listen ble supplert med en kolonne for dagene til den nevnte datoen.

Nå får du listen over dagene til den respektive avtalen. Negative tall betyr at det er forfalt. Denne visningen av en negativ gjenværende tid er selvfølgelig skjemmende for en avtale som allerede er fullført. Gjør det derfor i neste trinn.

reklame

Hvordan merke en avtale som gjort

Kolonnen C sies å ha sedler for fullførte avtaler. For at en oppføring skal ha innvirkning på den gjenværende displayet i kolonne B, utfyller formelen med en saksforskjell: Hvis C2 er tom, den gjenværende tiden beregnes som før, en merknad i kolonne C deaktiverer visningen av resten av dagene.

 1. Endre formelen i B2 som dette: = If (c2 = “”; a2-haute (); ““ ”)
 2. Prøv det og skriv inn C2 «Ferdig» eller «OK» i. Cellen B2 skal da ikke lenger motta numerisk verdi, men skal være tom.
 3. Klikk nå på den lille firkanten nederst til høyre på den markerte cellen B2 med musen og trekk den til den siste linjen på listen for å reprodusere den endrede formelen.

  De List har nå mottatt en måte å ta en lapp for fullførte datoer,

Så du vil snart fremheve kommende avtaler

Merk nå cellene med verdier resten av dagen, dvs. B2 til B7.

Gå til knappen Betinget formatering og velg på Fargeskalaer den aller første oppføringen.

Nå er kolonne B allerede farget, men fortsatt på feil beregningsbasis. I den grunnleggende innstillingen deler Excel listen over verdier på de resterende dagene i minimum og maksimum og sikrer en jevn fargedistribusjon – men du kan forbedre dette med din egen regel for fargelegging.

Forresten: Om nødvendig kan du også ta med den respektive kalenderuke til bordene dine.

reklame

Hvordan definere individuelle regler for fargelegging

Vanligvis har du andre ønsker, for eksempel at alt som skyldes i dag skal være rødt. Gul er beregnet på avtaler som verserer om 3 dager.  Alt som er 14 dager eller mer i fremtiden kommer i ufarlig grønt. Del nå denne regelen Excel:

 1. For å gjøre dette, la B2 til B7 markere og gå med Betinget formatering På oppføringen Administrer regler.
 2. Nå bør du se en oversikt over reglene som bare består av en oppføring for den tidligere opprettet regelen. Klikk på denne oppføringen to ganger for å endre den.
 3. Endre verdiene i de seks inngangsfeltene som følger for å oppnå ønsket farge:

  Med denne regelen vil du snart bli vektlagt.

 4. Hvis du bekrefter endringen i formateringsregelen og lukker administrasjonsvinduet, bør Excel markere avtalene i farger etter ønske:

  Nå kan du se fra fargemarkeringen, som snart skal forfalle.

Hvordan forvente arbeidsdager

Etter datoen beregning i formelen ovenfor tar tabellen ingen helger i betraktning. For eksempel, hvis saken din omhandler gjennomføring av prosjekter, hjelper disse tallene deg ikke så mye, men du trenger effektive arbeidsdager til fristen.

Dette er ikke et problem i Excel. Du trenger bare å bruke en annen metode for å bestemme datoforskjellen. Bruk funksjonen Netto virkedager (), Å forvente i rene arbeidsdager.

Her er den komplette nye formelen for celle B2: = If (c2 = “”; netto arbeidsdager (i dag (); a2); ““ ”)

Kopier deretter formlene ved å trekke ned torget for å erstatte den første versjonen av beregningen.

Metoden ligner på spissen, så du bestemmer i en Excel -liste over mennesker som har bursdagen sin i dag. I motsetning til bursdagslisten, kommer ikke avtalene tilbake hvert år.

Du kan også laste ned det ferdige eksemplet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.