Syv tips: Hvordan bruke en varmtvannsflaske riktig

Det er knapt en husholdning der en varmtvannsflaske mangler. Ikke uten grunn: Uansett om det med magesmerter, menstruasjonsplager, ryggsmerter eller kalde føtter – en varmtvannsflaske er bare bra. Imidlertid oppstår det ofte feil når du bruker det. Derfor har vi de beste tipsene våre til Riktig bruk av varmtvannsflasken oppsummert for dem.

Hvordan bruke varmtvannsflasken riktig

Tips 1: Kontroller tilstanden til den varme flasken

Før du fyller vann i varmtvannsflasken, bør du sjekke om varmeflasken har skade. Hvis materialet er skjørt eller forskjellige tegn på slitasje vises, bør du ikke lenger bruke varmtvannsflasken.

Tips 2: Hell aldri kokende vann i varmtvannsflasken

Ikke bruk kokende vann til varmtvannsflasken. Når vann koker, opprettes vanndamp. Dette utvides i flasken og kan føre til at varmeflasken sprenger. Dette kan føre til alvorlige forbrenninger.

Tips 3: La plass være i varmtvannsflasken

For å være på den sikre siden, bør du ikke fylle varmtvannsflasken med vann med grensen. Fyll flasken opp til maksimalt to tredjedeler av den mulige fyllingsmengden. Så mulig vanndamp kan utvide seg uten at noe skjer.

Tips 4: Vær oppmerksom på vanntemperaturen

For voksne kan vanntemperaturen i den varme flasken være opptil 60 grader. For barn skal temperaturen ikke være høyere enn 40 grader for å unngå forbrenninger. For å få riktig vanntemperatur, kan du bruke en vannkoker med temperaturinnstilling. Eller la det kokte vannet avkjøles og måle temperaturen med et termometer før du fyller vannet i varmtvannsflasken.

Tips 5: Unngå direkte hudkontakt

Plasser aldri en varmtvannsflaske på huden uten beskyttelse. Dette kan føre til alvorlige forbrenninger. Det er referanser til hot flasker som beskytter mot den. Hvis du ikke har noen forbindelse, kan du alternativt bruke et håndkle. Dette er imidlertid bare pålitelig fordi det kan gli.

Varmeflaske og beskyttelsesdeksel (Foto: Nicole Bonholt)

Tips 6: Kontroller om varmtvannsflasken er riktig lukket

Hold den fylte og låste varmtvannsflasken over vasken og vri den over hodet. Så de tester trygt om flasken er ordentlig lukket og ingen vannlekkasje.

Tips 7: Bruk gummihansker for å fylle varmtvannsflasken

Noen ganger undervurderer du mengden vann som allerede er i varmtvannsflasken. Og allerede skjedde det, det løper over og du brenner fingrene. Bruk gummihansker for å beskytte deg mot brannskader.

Du kan også være interessert i: Så varm abdominalinnpakning fungerer på denne måten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.