Svømmebasseng: Hvordan forberede sandfiltersystemet for vinteren

Hvis du har et sandfiltersystem, trenger du ikke tømme sandfyllingen på slutten av sesongen. Med riktig metode starter den ikke for moderne eller müffeln.

Hvordan forberede filtersystemet ditt for vinteren

  1. Før du slipper vannet, klor du det igjen med sjokkklorering slik at vannet i sandbeholderen inneholder mye av desinfeksjonsmiddelet.
  2. Rengjør sandfilteret på vanlig måte (se Svømmebasseng: Bruk sandfiltersystemet riktig) og la tilbakevasken løpe i lang tid for å få så mye som mulig fra pent -up skitt så mye som mulig.
  3. Hvis du har jordvakuum, bør du være i stillingen Skyll tilbake Tøm det komplette bassenginnholdet.
  4. Fjern så mye av vannet i sandbeholderen som mulig. For å gjøre dette har hver beholder en eksosåpning på det laveste punktet. Litt sand skylles også ut, som du kan forhindre ved å dekke med en fin sil eller nylonstrømpe.
  5. Den noe drenerte sanden holder ut overvintringen. En frostsikker lagring av sandbeholderen over den kalde sesongen er sannsynligvis bedre for materialet, men ikke absolutt nødvendig.
  6. I alle fall må du beskytte manometeret mot frost. Så hvis du ikke kan få beholderen varm, skru av i det minste manometeret.
  7. Hvis pumpen er lett nedbrytbar, bør du gjøre det. Tøm det gjenværende vannet og rengjør pumpefilteret. En frost -sikret lagring er tilrådelig her.
  8. Les instruksjonene til pumpen for å lese om ytterligere tiltak er foreskrevet, for eksempel å smøre visse deler.

Sanden i bassengfiltersystemet må være spesielt forberedt for vinteren.

Forresten, vi har også instruksjoner om hva vi skal gjøre på slutten av vinteren, slik at bassenget ditt blir egnet til neste badesesong.

reklame

Når sanden må endres

På slutten av badesesongen er det et godt tidspunkt å tenke på å endre sandfylling. Fordi sanden også er utsatt for stress og aldring.

Hvis sanden stinker merkbart etter å ha åpnet beholderen, endrer du selvfølgelig den. Men selv med å bestå lukttesten, bør du erstatte filtersanden etter to eller tre år.

Årsaken er den synkende filtereffekten. På grunn av den konstante bevegelsen sliper de kantete granulatene og blir rund. Som et resultat gjør sanden mer flytende partikler passerer enn en fersk fylling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.