Strikk: Hvordan fortsette med en ny ball

Spesielt med større prosjekter, kommer du vanligvis ikke med en ball. Hvis den første konsumeres, oppstår spørsmålet hvordan du fortsetter med neste ball.

Her er en oversikt over mulighetene for å starte en ny ball.

Sutur

Den enkleste måten er å forlate omtrent 10 cm fra både den gamle og den nye ballen og koble begge ender til en knute. Så du kan fortsette å strikke og sy endene på slutten.

Fordeler:

Systemet er enkelt, og de sydde endene holder vanligvis veldig bra

Ulemper:

Det sydde området er spesielt merkbart i glatte mønstre og sy på slutten gjør mye krefter

reklame

Strikket sammen

I prinsippet som sying, men det er mer elegant å strikke de to ballene sammen. For å gjøre dette, tilsett den nye tråden i enden av den gamle ballen på de siste 10 cm av tråden og strikk noen masker med to tråder.

Fordeler:

Dette systemet sparer arbeid fordi ingen tråder må syes. I tilfelle en rastløs ull med knotter eller forskjellige mønstre, merkes overgangen neppe

Ulemper:

I tilfelle en lofts ull, ender hele saken raskt i en knute, og denne overgangen tåler ikke mye stress. Hvis det strikkede objektet ofte er strukket, kan overgangen trekke fra hverandre og løse opp.

Plasser overgangen til kanten

Den mest elegante løsningen er sannsynligvis å legge overgangen mellom gnalene til slutten av en rad. Dette er imidlertid bare mulig hvis du ikke strikker rundt.

Fordeler:

Overgangen kan ikke sees og holder godt

Ulemper:

Du har mye blanding. For en rad må du stole på tre -tidens lengde på ullserien. Så hvis du er uheldig, har du nesten denne lengden på lengden.

Kjøp ull: Vær oppmerksom på batchnummeret

Ull er laget i partier. Fargen kan lett avvike at disse partiene er farget separat – selv om ullen er fra samme merke og i samme farge.

Batchnummeret er stort sett trykt på etiketten til hver ball i ullen. Så se etter den nødvendige mengden ull fra en batch.

Hvis det ikke lenger er nok av en batch, bør du sammenligne fargen nøye og kanskje lage de enkelte delene av det planlagte prosjektet ditt fra Wool til en enhetlig batch.

Sammenlign fargen på ønsket ull ikke bare i butikken i kunstig lys, men om mulig også utenfor i dagslys. Her fungerer fargene ofte veldig annerledes.

Det kan være kjedelig, men det er verdt det. Fordi en selvknittet genser som plutselig har en stripe i en litt annen farge, ser bare ikke så bra ut.

reklame

Så du velger ikke når du henter masker

Spesielt hvis du må absorbere mange masker for et stort stykke klær eller et teppe, kan du enkelt velge. Dette er irriterende når mønsteret ikke lenger fungerer senere. Et enkelt triks skaper et middel.

Ta et langt stykke av en annen farget ull og legg den over tråden etter ti innspilte masker. Alle ti ytterligere masker plasserer nå denne tråden på den andre siden. Dette skaper et pålitelig TENS -merke.

Hvis du blir forvirret når du teller, alt du trenger. Dette er betydelig mindre krefter enn å telle alle masker igjen.

Hvis den første raden er strikket, kan merkingstråden ganske enkelt trekkes ut.

Første søm med den tellede telletråden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.