Slik kjemper du mot treorm i små og store møbler

Treorm er ikke bare irriterende, de ødelegger også verdifulle møbler. Hvis et møbel er påvirket av treorm, er det noen få beviste midler for å bekjempe dem.

Larvene på neglesbillen kalles en vedorm, som spiser gjennom materialet. Men det er også andre skadedyr for tre, for eksempel rengjøring eller delte trebiller som skaper lignende problemer.

Gjenkjenne tre sitron

Bare fordi de finner dem i hull i et tre, trenger ikke nødvendigvis å indikere aktiv ormangrep. Det kan være at skadedyrene er døde, har forlatt materialet eller hullene ikke er skapt av vedormene.

Det er to metoder for å avgjøre om det virkelig har noe å gjøre med treverket. Den akustiske varianten er basert på det faktum at gnagingen på materialet forårsaker typiske stille sjablonger. Så hvis du bare lytter lenge nok, kan du høre det. Imidlertid trenger du et veldig stille miljø og mye tålmodighet.

Deteksjonen via et ved -produkt av skadedyrene er mer praktisk. Når du gnager på treverket, opprettes det fint tremel som faller til bakken.

For å gjøre dette, legg et mørkt papir, en film eller annen overflate under møbler eller andre treinnredninger som resulterer i en ren og presenning. Hvis angrep er aktivt, vil fint tremel bli avgjort i løpet av noen dager.

Mørk papir lagt under møbler avslører ormangrep. reklame

Disse kampmetodene er tilgjengelige

Det er forskjellige metoder her: du kan bruke høye eller spesielt dype temperaturer for å drepe larvene, for å tilbringe en tilskuer med kjemi eller for å lokke deg ut av treverket ved å se enda mer interessant mat. Alle varianter krever mer eller mindre tålmodighet. Så du må tilpasse deg en lengre behandling og muligens gjenta flere ganger.

Fjern treorm fra små møbler

Har små møbler der treorm gnagde? Så hjelper bilen og sommeren deg: legg de infiserte møblene i bilen og legg bilen i sommersolen – jo varmere jo bedre. Som regel har alle treorm etter en dag dødd i varmen.

Da kan du ta møblene ut av bilen igjen og sette ditt vanlige sted i leiligheten.

Hvis denne metoden ikke er praktisk for deg, hjelper det motsatte også. Hvis du har nok plass i fryseren, kan du også få tredelen der.

reklame

Fjern treorm fra store møbler

Med store møbler kan du bruke følgende metoder for å fjerne skadedyrene:

Fjern gjennom injeksjoner

Hvis du ikke finner mye ormehull ennå, kan du kjøpe en sprøyte og Salmiaki -ånd på apoteket. Injiser veldig liten Salmia -ånd i hvert ormhull. (Forresten, Salmiac Spirit kan også brukes godt til fjerning av flekker)

Viktig: Åpne alle vinduene og sikre god ventilasjon. Du kan få mer bærekraftige midler når du utveksler Salmiac Spirit for spesielle treorm konserveringsmidler. Her bør du imidlertid være veldig god oppmerksom på behandlings- og sikkerhetsinstruksjonene. Fordi disse midlene vanligvis er giftige.

I begynnelsen av angrep med treorm, kan du takle hvert ormhull individuelt.

Plasser møbler helt under Salmiac Spirit

Hvis du kan flytte møblene, kan du pakke det i en gjennomsiktig coverfilm hvordan du bruker malerne.

Sett deretter en åpen flaske med en Salmia -ånd i pakken og prøv å forsegle filmen lufttett.

Lås vedorm med bedre mat

Hvis møblene er laget av løvtre, legg et stykke ferskt myktved (for eksempel furu) i den lubben sommersolen på vinduskarmen. Denne vinduskarmen skal ikke være for langt fra de infiserte møblene. Hvis alt fungerer, går ormene til myktvedet. Fordi treet velduftende i varmen tiltrekker ormen.

Alternativt fungerer dette også med eikenøtter som treormene elsker enda mer. Derfor kan du også sette opp en plate med eikenøtter i nærheten av ormehullene. Lukten av eikenøttene tiltrekker seg ormene, og du kan deretter sette dem i naturen eller bli kvitt dem. Dette tipset ga oss Doreen Brumme, operatør av den organiske bloggen Insider.de.

Gjenta behandlingen i lang tid

Dessverre, etter den vellykkede behandlingen, bør du ikke lene deg tilbake og glemme ormene. Larver kan skli fra eggene som er lagret i treverket etter en opptil åtte år, og alle problemer starter på nytt.

Av denne grunn bør du gjenta behandlingen regelmessig i løpet av de neste årene.

Du kan også være interessert i: Fjern trykkpunktene i treverket – det er slik det fungerer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.