Slik fungerer tennplugger

Tennplugger er en sentral komponent i bensinmotoren uten at den ikke fungerer. Her leser du hva jobben din er og hvorfor en motor du trenger.

Oppgaven til tennplugger

Tennpluggene tenner blandingen laget av bensin og luft i sylinderen av forgasseren eller injeksjonssystemet. Bensin-luftblandingen skaper et konstant eksplosjonstrykk etter tenningen, som danner grunnlaget for motorstasjonen.

Hver sylinder har sin egen tennplugg. Noen kjøretøy har til og med to tennplugger per sylinder.

Tennpluggen gir en gnist for betennelse i blandingen. Dette opprettes på en eller flere masseelektroder som er plassert på tråden til tennpluggen.

Den nødvendige motstykket er inne – den midterste elektroden. Begge er atskilt fra hverandre av den hvite isolatoren laget av keramikk. Gnisten må hoppe fra massen til den midterste elektroden for å skape tilstrekkelig varme for betennelse.

Fire tennplugger- (Foto: Istockphoto/Karl-Friedrich Hohl)

I tillegg til tenningen, forårsaker denne varmen, som stadig er i sylinderens forbrenningskammer, også en selvspørselseffekt: det sikrer at tennpluggen automatisk frigjøres fra forbrenningene og ikke slites ut så raskt.

Likevel er den kontinuerlige gnisten og varmetannelsen mer slitasje enn i de omkringliggende delene av motoren. Av denne grunn ble tennpluggen designet som en liten og lett utskiftbar individuell del og er ikke en permanent installert komponent i motoren.

reklame

Hvordan finne de riktige erstatningslysene

Etter 60 sist.000 km skal installeres med et moderne kjøretøy nye tennplugger. Hvis kjøretøyet ditt har Iridium -stearinlys, holder slitasjedelene ofte 90.000 km.

Den enkleste måten er å kjøpe samme type igjen eller følge anbefalingen i håndboken. Det er også produktfinner fra produsenter som Beru eller NGK som hjelper til med utvalget. Fordi det er mange parametere for denne viktige komponenten som må vurderes:

  • Tennplugger er tilgjengelige med forskjellige varmeverdier. Verdien indikerer hvor godt stearinlyset tar av varmen fra motoren og må passe nøyaktig med motoren.
  • Tråden må selvfølgelig også være riktig. De fleste nåværende biler har en M14 -tråd.
  • Lengden på tråden er også viktig. Det er også stearinlys med semi -Thread, dvs. en kortere versjon.
  • Endelig må elektrodenttypen observeres. Det er viktig hvor langt elektroden stikker ut i forbrenningskammeret fra hvilket materiale elektroden er laget av og hvordan designen ser ut.

Husk: tennpluggen må ikke skrues inn for godt. Årsaken er i utvidelsen av materialet under varmepåvirkning: Hvis tennpluggen ikke har noe rom for å utvide, kan både de og sylinderhodet bli skadet.

Men det er også for lite kraft galt, for her er varmen kanskje ikke er riktig avledet eller til og med forbrenningskammerlekkasjen, dvs. tap av kompresjon oppstår.

En god retningslinje for bil tennplugger med M14 -tråder er 30 nm stramme dreiemoment.

Slik kan du se fra tennpluggen om motoren er riktig

Det anbefales å se på fargen på elektrodene til tennpluggene dine med jevne mellomrom, fordi den gir informasjon om tilstanden.

  • En optimalt fungerende tennplugg har en lysebrun elektrode.
  • En lys grå til hvitaktig farge indikerer en bensin-luftblanding som er for mager.
  • En blanding som er for fett eller sotet, vises av en svartfarget elektrode.

I prinsippet gjelder dette for to -stroskapere på samme måte. Her kan imidlertid et svart og oljet elektrodebilde indikere at blandingen inneholder for mye olje. Hvis du lager din egen to -Stroke -blanding selv, kan du bruke vår blandingskalkulator for å finne ut hvordan du skal oppnå riktig forhold.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.