Slik fungerer det: maling sinkark

Å male et sinkark er en av de mest delikate sakene. Hvis forberedelsen ikke er riktig her, vil snart snart være forhåndsprogrammert! Slik at fargen ikke skreller av igjen etter noen måneder, bør du følge instruksjonene våre.

Hvis du «bare» fjerner galvanisert metall, dvs. uten å forbehandle overflaten, vil det snart oppstå problemer. Vanligvis oppstår store komplette skalaer etter kort tid. Så fargen vil erstatte den slik at du kan se sinkoverflaten igjen.

Mal sinkarket – det har kanskje ingen mening i det hele tatt ?

Med tanke på disse problemene kan ideen komme med maleriet, fordi endelig sinkoverflaten forhindrer korrosjon, eller?

Men dette er ikke et alternativ, fordi det beskyttende sinklaget bare dekker overflaten som et ekstremt tynt lag. Hvis et våpenskjold ikke er dekket på lenge, blir sink sakte men sikkert angrepet av de aggressive komponentene i luften og gradvis demontert.

Dette kan gå så langt etter noen år at sink har forsvunnet på steder og at den da ubeskyttede jern- eller ståloverflaten begynner å ruste kraftig.

Så du må investere litt tid på forberedelse, hele innsatsen skal ikke være forgjeves. Men ikke bekymre deg: Arbeid og kostnader er begrenset her.

Vær oppmerksom på at takrenner laget av sink krever en litt annen behandling på grunn av det kjemiske stresset med blader og andre planter. Hvordan gjøre dette kan du finne i spissen spesielt til takrenner.

reklame

Forbehandlingen avhenger av sinkoverflatenes alder

Avhengig av om du har en ny, fremdeles veldig lett overflate foran deg, har metallet blitt utsatt for været en stund, eller du må takle en gammel og mørk sink, må du ta forskjellige tiltak. Den videre prosedyren er deretter identisk igjen i alle tilfeller,

Behandle riktig en ny galvanisert overflate

FØR først sinkoverflaten fra skitt-, fett- og oljerester.

Gjennomgå deretter området til et «ammonisk nettverksmedium lin». For å gjøre dette brukes en utvannet ammoniakkløsning (også kjent som «Salmiakgeist»), som legges til en nettverksagent (for eksempel vaskemiddel). Oppskriften på en liter væske:

  • 1 liter vann
  • 50 ml ammoniakkløsning (25%)
  • Noen få skyllinger som et nett

Bland denne løsningen og påfør med sprayflaske eller svamp på sinkoverflaten. Hvis du ikke har lyst til å sette sammen løsningen selv, kan du også kjøpe dem under navnet Zinkreiniger.

Bruk deretter en slipfleece og gni overflaten kraftig til et litt grått skum dannes.

Riv arket med påført ammoniakkløsning kraftig.

La løsningen ta en ny virkning i 5-10 minutter og deretter vaske av med klart vann.

Hvis vannet har tørket, påfør primeren så snart som mulig.

Hvordan behandle litt alderen sinkoverflater

Ovennevnte forklaringer er først og fremst beregnet på nye galvaniserte områder. På den annen side, hvis områdene ble utsatt for været i lang tid, er det håp om at produksjonsrestene på sink allerede er brutt ned. Noen uker i regn og sol skal være nok for det.

Som forberedelse bør du bare sørge for at den senere malingstrøken finner sted på en skitt og fettfri overflate. For dette formålet, for eksempel, kan du flytte vann med alle -purpose rengjøringsmidler og rengjøre overflaten med svamp eller en hardere børste.

Hvordan håndtere gamle sinkoverflater

Hvis sinkoverflaten allerede er mørklagt, bør den bakkes med et sandpapirmedium til fint korn etter å ha fjernet skitt for å fjerne de mørke korrosjonsproduktene som også kan påvirke ansvaret.

Imidlertid er metoden farlig ved at et tynt sinklag er en risiko for at det noen ganger sliper laget helt bort, noe som deretter påvirker holdbarheten igjen. Så du må jobbe nøye.

Så de grunnet galvanisert metall

Etter alderen -passende forberedelser av den galvaniserte overflaten, må den grunnlegges. Det er flere alternativer til valget.

Sinkarket skal motta et malingstrøk så snart som mulig etter forberedelse.

Standard grunning for normale applikasjoner

For normale applikasjoner, bare bruk en alt -formålsgrunning. Det er bare viktig at beskrivelsen også eksplisitt kaller egnetheten for sinksubstrater.

2K Primer for bedre holdbarhet

Hvis du vil oppnå et spesielt holdbart og motstandsdyktig malingstrøk og også er klar til å bruke litt mer penger, kan du bruke en 2K -grunning med egnethet for sink . Disse to komponentmaleriene, mest basert på epoksyharpiks, har spesielt godt ansvars- og styrkeegenskaper. Deres eneste ulempe er følsomheten for UV -stråling. Så du bør ikke vente for lenge med maleriet med den grunnede overflaten. En PU -lakk er godt egnet som et endelig malingstrøk.

Farge som ikke krever en grunning

Det er farger som er bygget opp som «2in1», dvs. allerede inkludert grunning. Dette inkluderer den kjente metallbeskyttelsesmaling fra hammeritt. En spesielt høy kvalitet 2in1 lakk er Sikacor 6630 fra Sika.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.