Slik forhindrer du kjeden i å fly fra kretsen

Mange problemer med sykling med kjedekretser har sin grunn i feil girinnstilling. Så hopper kjeden eller i verste fall ut.

Du bør ta hensyn til dette når du bytter

Når du bytter med kjedekretsen, må du sørge for at kjeden danner en rett linje fra foran til bak etter å ha byttet. Bytt om nødvendig en kjetting eller opp foran eller opp. Dette beskytter kjeden, du kjører raskere og tryggere. Og kjeden vil også hoppe ut sjeldnere.

reklame

Hvorfor er det interessant?

  • En ikke -rengjør kjedeguide koster styrke og fører til sammenbrudd.
  • Med litt praksis kan problemene med skråkjeder lett unngås.

Du bør også vite det

  • En liten bevegelse på girspaken er ofte tilstrekkelig for å få kjeden i riktig posisjon.
  • Du kan gjøre det hvis kjedespallere mens du kjører.

Skråkjedeannonsering

Dette er problemene med å bytte

Mesteparten av tiden er en skråning av kjeden grunn til problemene. Kjeden er på den minste kjetting foran og står rett bak.

Denne tilbøyeligheten, i spesialistsjargongen «Begrensning», er dårlig av flere grunner. For det første er selve kjeden stresset, ettersom mye styrke påvirker kjedeleddene og toget ikke blir rent. Fordi hver kjedeledd er litt diagonalt til den forrige. Dette øker kjedemedlemmene fra friksjonen.

Kraftoverføringen er også nedsatt fordi kjedelemmer ikke ligger rene på dryssene (bakhjulene). Dette kan også føre til en akselerert slitasje av tannhjulet og kjeden.

Med tilbøyeligheten har kjeden også en viss spenning. Spesielt hvis du kjører på den veldig store kjetting og også på et stort tannhjul foran, øker risikoen for å hoppe ut. For når du bytter til fronten på en liten kjetting, knipser kjeden innover og tidvis også forbi kjetting.

Kjede rett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.