Slik finner du årsaken når bilen din lager rare lyder

Hvis du allerede har kjørt bilen din i mange kilometer, kjenner du bakgrunnsstøyen. Hvis en ny lyd vises, har noe endret seg. Muligens kunngjør et problem at jo tidligere du utforsker årsaken, jo bedre er under kontroll. Så hvis du hører uvanlige lyder når du kjører, bør du vurdere noen få punkter for å begrense kilden til feil.

Hvordan finne lydkilden

  • Kjør inn i en rolig sidegate eller til en parkeringsplass. Dette ekskluderer alle lyder som kommer fra gatestøy.
  • Åpne alle vinduene og kjør opp og på sakte. Hvordan bestemme retningen lyden kommer fra.
  • Kjør forbi en vegg. Dette gjenspeiler lydene og gjør dem bedre hørbare.

reklame

Hvordan finne årsaken

  • Det viktigste er å bestemme kjøresituasjonen som det uvanlige kan høres.
  • Det oppstår når bilen står? Da bør du rette oppmerksomheten mot motoren, koblingen eller eksosanlegget.
  • Lyden er hovedsakelig hørbar når du akselererer? De vanlige mistenkte er girkassen eller stasjonen, dvs. Cardan -akselen på bakhjulstrekket eller drivaksene foran -hjulet.
  • Lyden er bare hørbar i kurver? Dette kan indikere mangelfulle leirer, spesielt hvis det er høyt, «synger» toner.
  • Hvis en rytisk forekommende lyd med hastigheten er raskere? Dette indikerer en årsak til dekkene, felgene eller bremsene.
  • Er det en skranglende støy som oppstår på brostein eller ujevn kjørefelt? Du kan ha et problem med hjuloppheng eller styring. Vanligvis blir lageret deretter slått ut.
  • Selvfølgelig indikerer uvanlige lyder når bremsing alltid vansker i bremsesystemet, for eksempel glaserte skiver eller utslitte belegg.

Beskrive lyderne på verkstedet nøyaktig

Nesten hver endring i akustikken til en bil vitner om et problem. Hvis du ikke er nok selv, bør du konsultere et spesialistverksted så snart som mulig.

Det er bedre, jo bedre kan du beskrive problemet med verkstedmesteren. Uttalelser av arten «Siden i går høres det ut som en tank» eller «på en eller annen måte annerledes» betyr også at verkstedet må drive mer innsats for å finne feilen.

I tillegg til selve støyen, er den viktigste faktoren de medfølgende omstendighetene som lyden oppstår. Her er en liste som kan hjelpe deg.

Hva slags støy oppstår?

Lyden er mer skranglende, sliping, gråter eller nynner?

Der kjøresituasjonen oppstår lyder?

Virker det lyd når du bare starter motoren eller bare når du kjører av? Jo raskere de er, jo sterkere er de? Problemet vises kanskje ikke med en gang, men bare etter en stund når motoren er varm?

Hvis støyene oppstår under belastning?

Hvis støyen endres når du tråkker på gassen eller kjører opp et fjell? Kanskje det bare kan høres i kurver?

Lokalisering: Hvor kommer støyene fra?

Prøv å bestemme hvor støyen kommer fra kjøretøyet. Fordi akustikken i bilen ofte bedrar, lar de folk sykle bak og også gi seg et tips til opprinnelsen. Gjør vinduet åpent. Lyden kan også høres utenfra?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.