Slett harddisk helt og sikkert

Hvis du gir bort eller selger en harddisk, bør du slette dataene nøye på forhånd. Hvis du ikke gjør dette, risikerer du at noen andre rekonstruerer og misbruker dataene i posten din.

Windows kan ikke slette harddisker pålitelig

Å slette harddisken via Windows eller harddisken gjør ikke noe: Med passende hjelpeprogrammer, som stort sett eksisterer gratis, kan alle få dataene sine tilbake med minimal datakunnskap.

Hvis du ikke vil ødelegge harddisken din fysisk, hjelper bare bruken av et verktøy som trygt sletter innholdet. DBAN (Dariks Boot and Nuke) er en slik hjelper.

advarsel: Hvis du setter inn DBAN, er harddisken behandlet med den tom. Ingen operativsystem er ikke lenger tilgjengelig, og dataene dine om det blir slettet. Så vær forsiktig så du ved et uhell plasserer feil databærer med den.

Hvis du selger eller gir bort harddisker, bør du slette dataene virkelig pålitelig. reklame

Slett harddisk med DBAN

Hvis du har mer enn en harddisk på PC -en som brukes, kan du koble fra den fremdeles nødvendige for å unngå forvirring for sikkerhet.

DBAN kommer i form av en ISO -fil som du brenner på en CD.

Få den siste versjonen av WWW -programmet.dban.Org/nedlasting.

Brenn ISO -filen på en CD. Det fungerer med en DVD, men det vil være bortkastet plass fordi DBAN er ganske kompakt.

Hvis du ikke har et brennende program, kan du se på et av følgende alternativer:

  • Windows 7: Burn ISO -filer uten tilleggsprogramvare
  • Apple: ISO -filer med Mac OS X Burn
  • Hvordan lage en startbar CD med CD-brenner XP Pro

Sett inn den brente dataripleren og la PC -en kjøre opp via oppstartsmenyen. Hvis BIOS -.

Når datamaskinen har startet, skal denne skjermen vises:

DBAN Startskjerm

Rask sletting med DBAN

Den enkleste metoden er hvis du nå gir følgende kommando på kommandolinjen

bil

DBAN tar dermed på seg alle tilkoblede harddisker og viser dagens situasjon i et statusvindu. Før du gir kommandoen, bør du sjekke igjen om alle interne og eksterne harddisker og USB -pinner er koblet fra, innholdet du fremdeles trenger.

DBAN Autonuke -modus

Programmet bruker en algoritme på «Autonuke» som representerer en god mellomgrunn mellom hastighet og sikkerhet. Fordi selv overskrevne data kan rekonstrueres med passende innsats. Denne faren minimeres ved å overskrive flere ganger.

Hvis DBAN rapporterer «Alle disker har blitt utslettet», er prosessen fullført. Bare slå av PCen og klemme harddisken. Du bør deretter koble alle de tidligere nedlagte databransportørene.

reklame

Velg harddisk for å slette

Hvis du bare vil slette visse databransportører, trykker du på returtasten på startskjermbildet. Du vil da motta en oversikt over alle anerkjente harddisker, som du kan velge individuelt ved å bruke Spacebar for å slette.

Nøkkelen [P] Velg skrivealgoritmen som brukes, [F10] Starter slettingsprosessen. Statusvisningen tilsvarer da «Autonuke» -modus.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.