Sikre skruer i Ytong og luftet betong

Vegger laget av porekonkret som Ytong har utmerkede termiske isolasjonsegenskaper, men er veldig porøse.

For å sikre skruer og negler trygt, bør du derfor vurdere noen tips.

Spesielle dyvler for luftet betong: dyrt, men bombet

Siden normale dyvler ikke finner nok støtte i porekonkretten og raskt river ut når de lastes, bør du bruke spesielle porekonkrete dypper.

For noen av de som tilbys, må du nøye bore ut et ganske stramt hull før du monterer dyvelen.

Betondübel – (Foto: Markus Schraudolph)

Andre dyvler kan bli truffet direkte inn i veggen med en hammer. Du har vanligvis allerede en forhåndsmontert skrue. Legg disse dyvelene til ønsket område uten å bore og slå den forsiktig inn i veggen.

Hvis dyvelen er fullstendig slått, vri den integrerte skruen videre. Som et resultat kuttet den mest spiralforformede utvendige ribbeina i dyvelen i porekonkrete på en formelt lysbildevei.

reklame

Komplisert, men langvarig: konkret dowel

Hvis du vil montere større kroker eller veldig tunge deler, bør du bore hullet litt større og deretter fylle med sement. Trykk deretter dyvelen med en krok eller skrue inn i den friske sementen og få alt herdet.

Her kan du også bruke andre dyveltyper, det trenger ikke å være mer spesiell for porekonkret. Følgende gjelder imidlertid: jo mer krusning er, jo bedre vil det holde med betongmetoden.

Den billige varianten: spiker først, deretter dowel, deretter skru

For den billige varianten, bruk egenskapene til luftet betong for å komprimere når det gjelder lasting. For å gjøre dette, hammer en spiker forsiktig i størrelsen på dyvelen din opp til ønsket dybdybde i veggen.

Trekk ut neglen og legg en billig dyvel i det resulterende hullet. På grunn av de komprimerte veggene i hullet, vil denne dyvelen også tåle normale belastninger i pore -betongen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.