Så overskyet og melkeaktig bassengvann blir rent igjen

Hvis vannet i bassenget ikke lenger er klart, men overskyet eller melkeaktig, skyldes dette veldig små flytende partikler i bassengvannet. Her kan du lese hvordan du kan eliminere vannkanten og få krystallklart vann igjen.

Så du blir klar igjen basseng

  1. Først bør du sjekke med kjøretidskalkulatoren om pumpen virkelig kjører så lenge at den kan filtrere vannet riktig.
  2. Hvis det ikke skyldes pumpekonkurransen, kan du få en flokkulant . Dette kommer vanligvis i form av en liten pute eller en kassett.
  3. Plasser middelet i skimmeren som suger vannet.

    Skimmer med Floccush – (Foto: Markus Schraudolph)

  4. Rengjør fra nå av filteret oftere, ellers. Hvis du for eksempel skyll etter omtrent en uke på et sandfiltersystem, bør du gjøre dette med flokkulant hver 2-3 dag.
  5. Med papirfiltre kan det hende at du blir enda raskere. Her kan det hende du må bytte filterpatron hver dag.

reklame

Dette er hvor flokkulant

Hvert basseng er målet med blader, døde insekter, rester av hudkremer og andre forurensninger. Hvis pumpen din passer, klarer filtersystemet vanligvis å filtrere ut demonteringsproduktene til disse objektene.

Noen partikler er imidlertid så små at de gled gjennom filteret i stedet for å bli filtrert ut. Det er grunnen til at dumme også kan dannes hvis vannkvaliteten ellers er helt fin, dvs. hvis klorinnholdet og pH -verdien er riktig og algeenheter blir tatt opp regelmessig.

Flokkuleringen får nå disse partiklene til å koble seg til små klumper som filteret holder tilbake godt. Med flocculos -agenter må du rengjøre filteret oftere eller. endring fordi innkvarteringen av materiale nå er høyere der.

En annen grunn er at klumpene dannet av flokkagenten bør fjernes raskt. For over tid smuldrer de større flakene inn i sine individuelle deler og går dermed tilbake til badevannet. Det ville gjøre hele handlingen meningsløs og vannet deres ville raskt være melkeaktig igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.