Så kuttblomstene dine holder seg friske lenger

Kutt blomster i vaser gjør hver leilighet vakrere. Det er bare synd at blomstene snart visner. Med tipsene våre vil du lære hvordan blomstene holder seg litt lenger og gjør deg lykkelig lenger. Vi skrev også to tips om emnet vaser for deg.

Så kuttblomstene dine holder seg friske lenger

Blomster er et ornament for hver husstand. Men hva om de kuttede blomstene blir slapp og visnet etter noen dager? Da vil et av følgende triks hjelpe med neste bukett.

 • Skjær den laveste stilken som slutter med en veldig skarp kniv hver dag. På grunn av de nylagde kapillærkarene, får blomstene bedre vann.
 • Fjern alle bladene som sitter under vannlinjen på stilken.
 • Bruk bare veldig rene, godt rinsede vaser.
 • Ikke gi blomstene for kaldt vann. Det er bedre tålelig for mest lunken vann. Bare tulipaner og påskeliljer foretrekker at det er kult.
 • Plasser vasen i et kjølig rom over natten.
 • Hvis du vil sette slankende og ikke-slankende blomster sammen i en vase, må slimblomstene bli forbehandlet. Etter å ha kuttet, legg dem i et ekstra fartøy der du kan synke. Først da kan de gå til de andre.
 • Plasser vasen langt nok fra fruktbollen din. Den modne gassen til noen typer frukt (f.eks. Epler) akselererer ellers visne.
 • Enten en daglig vannbytte eller å forlate buketten i det første vannet får blomstene bedre, er kontroversiell. Her betyr det å prøve ut.

Tillegg i blomstervannet

Selv om fordelene med de fleste vanntilsetningsstoffer er kontroversielle, vil vi ikke forlate dem her.

 • Legg en liten klype sukker i vannet. Men vær forsiktig: for mye sukker fremmer veksten av uønskede mikroorganismer. Blomstene er mer late. Ferdig blomstermat fra butikken er derfor bedre enn sukker.
 • En smule eddik eller sitronsaft i vasevannet skal gjøre kalkholdig vann bedre tolerert og forhindre forfall.
 • Noen få kobbermynter i vannet bør også forhindre utpekt.

Blomster med harde stilker som et varmt dykkerbad

Fordyp deg i stamspissene til harde dampblomster som solsikker, roser eller syrin kort i kokende vann. Dette er ment å unnslippe luften i linjene og vannet blir bedre absorbert.

Kutte tulipaner forhindrer å vokse

Capp opp tulipanene ved overgangen mellom blomsterhodet og stammen med en skarp, spiss kniv i langsgående retning.

Redning for den visne buketten

Plasser blomstene individuelt i et kar med vann som ikke er for kaldt og la dem svømme i det en stund. Ofte kommer blomstene seg igjen.

reklame

Lang levetid for kuttede roser

Oppretthold kuttet roser hver dag:

Skjær stilkene i vinkel enten om morgenen eller om kvelden. Fyll ferskvann i vasen.

Hvordan lagre visne roser

Skjær plantens stilker i en vinkel. Plasser blomstene i det kalde vannet opp til blomstertilnærmingen. Etter noen timer er de friske igjen.

Alternativt får et alternativt basseng blomstene i gang. Dykk stilkene i varmt vann. Etter omtrent tre minutter, sett dem tilbake i vasen med ferskvann.

Narcissus i vasen

En vakker bukett med påskeliljer bringer solen inn i huset om våren. Imidlertid bør du bare plassere påskeklokkene alene i en vase og ikke blandes med andre kuttede blomster til ren fargerik blomsterbukett.

Årsaken: I vasen, men påskeliljene et slim som tetter kapillærene til de andre blomstene. Disse kan da ikke lenger absorbere vann og visne raskt.

reklame

Kiesel i glassvasen ser fin ut

Du vil ordne blomstene i glassvasen din hyggeligere? Sett deretter store, polerte småstein på bunnen av vasen. Fargen spiller ingen rolle – men ser spesielt pen ut, men hvite småstein.

Rengjør steinene etter bruk

Ikke glem å skylle steinene litt etter å ha forlatt vasen. Hvis steinene holder seg hele tiden i vasen og i vannet, kan de sette alger. Så er det over med glansen.

Det er best å skylle vasen og steinene og deretter tørke den med et kjøkkenhåndkle.

Hvordan fjerne avsetninger fra blomstervaser

I blomstervaser dannes ofte stygge avsetninger. Kalk, alger, død plante forblir et skjemmende lag på veggen i veggen over tid.

Fjern forekomstene over natten ved å fylle vasen opp til kanten med kaldt vann og tilsette en proteser rengjøringstablett.

La jobbe over natten nå. En eller to timer er nok for lettere skitt.

Tøm deretter vasen og skyll en eller to ganger med klart vann. Innskuddene skal nå være borte.

Hvis ikke, kan du prøve med en børste om renholderen har løst forekomstene og om du kan fjernes med en liten skrubb.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.