Så harde håndklær blir myke igjen

Hvis håndklær er i bruk en stund, blir de ofte harde og skrapete. Med tipsene våre vil være dine Harde håndklær myke igjen.

Tips 1: Tørk håndklærne ordentlig

Som regel lages Terry -håndklær, fordi dette stoffet er spesielt absorberende. På Terry -grensesnittet er det trådløkker som er flatet når du vasker. Dette gjør håndklærne hardt. I dette tilfellet snakker man også om tørr stiv. Slik at løkkene står opp igjen, er det viktig å riste ut håndklærne før de henger. Selv en lett blødning hjelper Terry Stoff tilbake i sin gamle struktur.

Når håndklær blir harde og skrapete, er det flere måter å få dem myke og fluffy igjen. (Foto: Martin Goldmann) Advertising

Tips 2: Tørk håndklærne i tørketrommelen

Håndklær blir spesielt myke og fluffy når de tørkes i tørketrommelen. For ved å snu og den varme luften kan det flate pressede stoffet gjenopprette seg selv. Det er viktig at tørketrommelen ikke er for full.

Tips 3: eddik mot limescale -avsetninger

En annen årsak til harde håndklær er limescale -avsetninger som sitter fast med hver vask i håndklevevet. Du kan enkelt bli kvitt dette med eddik. Slik at håndklærne dine blir myke igjen, fortsett som følger:

  • Lag en varm eddikblanding: bland en del av vann og 1/8 del eddik essens (25%) . Kommersiell eddik blandes med vann i forholdet 1: 2.
  • Legg håndklærne i eddikblandingen i en halv dag.
  • Vask deretter håndklærne i vaskemaskinen som normalt. Lukten av eddik forsvinner, og gjærhåndklærne blir myke igjen.

Tips: Ingen eddik i maskinen

Man leser ofte at eddik kan erstatte stoffmykneren i vaskemaskinen. Vaskemaskinprodusenter fraråder imidlertid det fordi syren i eddiken skader tetningene til maskinen. Bedre bruk av miljøvennlig stoffmykner.

Du kan også være interessert: Bruk eddik til å avkalke

reklame

Tips 4: Riktig vaskemiddeldosering

Årsaken til harde håndklær kan også være for mye vaskemiddel. Vær oppmerksom på den spesifiserte doseringsanbefalingen på vaskemiddelemballasjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.