Så du kan teste harddisken din i Windows

Selv på moderne Windows -datamaskiner kan det oppstå feil på harddisken. Og disse feilene kan merkes i datamaskinen som ikke kan forklares. Derfor bør du teste harddisken din regelmessig.

Test harddisk med vinduer

 1. Start Windows Explorer og åpne grenen i venstre navigasjonslinje Denne PC -en (I tidligere Windows -versjoner ble oppføringen kalt datamaskin))). De på begynne Og så videre datamaskin.
 2. Høyre klikk på harddisksymbolet og velg egenskaper.

  Du kan starte harddisken fra Windows Explorer.

 3. Et klikk på registerrytteren følger Verktøy.
 4. Klikk deretter på knappen Sjekk henholdsvis. Sjekk nå I tidligere Windows -versjoner.
 5. Hvis Windows ennå ikke har lagt merke til harddiskproblemet, indikerer det det. For å fortsette, trykk på lenken Skann nå.

  Så langt hadde ikke Windows lagt merke til noe mistenkelig på den valgte harddisken, det vil fortelle dem at.

 6. Nå begynner testen og et vindu informerer deg om fremgang.
 7. Hvis det er noen problemer, tilbyr Windows deg en reparasjon. Hvordan utføre reparasjonen med Windows 7 finner du nedenfor i dette innlegget.

reklame

Test harddisken med en gratis HDD -skanning

En ekstern harddisk, der en innebygd adapter arrangerer mellom tilkoblingen til harddisken og USB-grensesnittet, kan ikke sjekkes så lett med de normale vinduene midler.

Takket være gratis verktøy HDD -skanning, kan du også få en første oversikt over disse datalagrene eller utføre en detaljert test.

Hvordan bruke HDD -skanning

Programmet trenger ikke å installeres, men består bare av et zip -arkiv som du pakker ut på harddisken din et sted. Å starte.exe.

Merk i listen under Velg stasjon Ønsket harddisk og klikker deretter den runde blå -knappen. Et vindu med flere alternativer åpnes. For å sjekke lesbarheten, velg først en gang Overflatetester.

Et annet vindu for detaljene i testen vises

HDD -skanning

Av Les test prøver å lese alle datablokker. Hvis posten din har fullført den, er alle data fortsatt i gode hender.

Med Verify -test utføres også en ren lesetest. Programmet sjekker bare aclitily om dataene kommer i lesebufferen på harddisken uten feil. Et mulig problem med adaptergrensesnittet eller kablingen gjenkjennes ikke.

Vil bare slette alle eksisterende data, velg Viske ut.

Ved å klikke på Legg til test, starter du testen. Så vises en ny linje i vinduet for oppgavene. For å se på detaljer om en oppgave, klikk to ganger på den respektive linjen.

Det stoppes ved høyre klikking på oppføringen og alternativet Stopp oppgaven.

Evaluer tilgangstider grafisk

«Butterfly Test» er interessant. Programmet leser alle sektorer, men leser vekselvis datablokker på innsiden og helt til ende midt i dataområdet. Du kan ha de målte tilgangstidene visuelt vist med et dobbeltklikk på oppføringen i oppgavelisten nederst.

Det er ingen engang distribusjon som i det nedre bildet, men gjentatte ganger med spesielt lange tilgangstider indikerer et begynnelsesproblem med mekanikken.

ButterflyTest HDD -skanning

Les ut smart dataminne

Hver moderne harddisk har en intern liste over verdier der data for bruk, feil eller gjeldende temperatur lagres.

Hvis du velger knappen S etter å ha valgt harddisken.M.EN.R.T. Klikk, leser HDD -skanning disse dataene og representerer dem i en liste.

Programmet overlater imidlertid programmet til dem tolkningen av verdiene. Så du må først gjøre deg smart på hvordan dataene skal vurderes.

Windows 7: Reparer harddisk

Heldigvis er harddisken ikke lenger nødvendig så ofte som i tiden for det gamle fettfilsystemet til de tidlige Windows -versjonene.

Likevel: Hvis det er problemer med data, kan det være verdt å starte en reparasjonskjøring. Windows 7 har det nødvendige programmet ombord.

For å starte reparasjonen, klikk på Start -menyen og deretter på datamaskin. Deretter til høyre -klikk på stasjonen, datastrukturen du vil sjekke og reparere.

Klikk på Egenskaper – Verktøy.

Det fortsetter med Sjekk nå.

Kontroller databareren i Windows 7

Aktivere alternativene etter behov Rett filsystemfeilen automatisk og Finn/gjenopprett feil sektorer. Hvis du egentlig bare vil sjekke platen for feil, må du la begge boksene være tomme. Som regel anbefales imidlertid i det minste automatisk korreksjon av feil.

Klikk deretter på Start. Avhengig av størrelse og database, kan testen også ta flere timer. I løpet av denne tiden er ikke dataselskapet tilgjengelig. Ellers kan du fortsette å jobbe på datamaskinen.

Merk: Hvis du vil sjekke stasjonen som Windows 7 er installert, er en omstart av systemet nødvendig. Eksamen finner sted her. I så fall kan du ikke fortsette å jobbe på datamaskinen. Det er best å flytte en slik eksamen på slutten av dagen – da har datamaskinen nok tid til å gjøre arbeidet sitt.

Hvis alle disse tipsene mislykkes, kan en sikkerhetskopi og en ny dannelse av platen hjelpe.

Boktips: Windows 10 Breakdown Hjelpere: Gjenkjenne problemer, finn løsninger, fikse feil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.