Så du kan se om en melon er moden

Sommertiden er melontid – men bare kopier som har blitt høstet moden smak veldig godt. Med tipsene våre kan du se om en Melon moden er.

Meloner modnes ikke lenger etter høsting, så du bør sørge for at når du kjøper at du ikke får et umodent eksemplar. Siden du ikke kan se inn i melonene utenfra, bør du kjenne til modningsegenskapene til de forskjellige melonstypene.

Er melonen moden?

Når er en vannmelon moden?

Du kan se en moden vannmelon fra følgende funksjoner:

  • Lyd: Knock på vannmelonen forsiktig. Hvis det høres kjedelig og fullt ut, er den moden. Hvis hun derimot høres hul ut, antyder det at frukten er høstet for tidlig.
  • Vekt: Eldre meloner inneholder mye vann og veier mye. Jo tyngre en vannmelon, jo mer moden er det.
  • Farge: Vannmeloner endrer farge fra gul til grønn i modningsprosessen. På det punktet hvor melonen lå på gulvet, gjenstår en gul flekk. Når du kjøper melonen, bør du ta hensyn til dette. For når et gult sted er der, fikk melonen lov til å modnes på feltet og ikke ble høstet tidlig.

Et gult sted på vannmelonen antyder at den er moden.

Du kan også være interessert i: Frys jordbær – det er slik det fungerer

reklame

Når er en sukkermelon moden?

Sukkermeloner inkluderer for eksempel honeydew meloner, galiameloner og cantaloupe meloner. Du kan se av følgende egenskaper om melonen er moden:

  • Vekt: Følgende gjelder også sukkermelonen: jo tyngre kopien, desto mer moden.
  • Lukt: Du kan se en moden sukkermelon hovedsakelig av lukten. Den søte, fruktige lukten er spesielt merkbar på STEM -tilnærmingen. Oppmerksomhet: Når melonen lukter gjæret, er den overmoden.
  • Utskriftstest: Trykk forsiktig inn i melonen på stilkbasen. Hvis melonen kan presses inn, er den moden.

Du kan også være interessert i: Hvordan bygge en fruktfluefelle

Hvis du kjøpte en umoden melon

Meloner som ennå ikke er modne, er ikke spesielt velsmakende. Å kaste bort en hel melon ubrukt, men er fortsatt synd. Bruk melonskallet for å lage et melonstang ut av den. Da var ikke kjøpet helt forgjeves.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.