Så du kan se at batteriet på bilen er ødelagt

Auto -batteriet er mangelfullt? Godt spørsmål, fordi den vanligste årsaken til en biloppdeling er et losset eller mangelfullt bilbatteri. Spesielt i den kalde sesongen går ofte batteriet.

Batteri defekt: tidlige tegn

Skiltene på et svekket batteri kan også sees tidlig for lekmannen.

  • Et første tegn er at starteren snur motoren med uvillig måte under startprosessen.
  • Hvis motoren bare starter, er det raskt tid – så er batteriet kort tid før det slutter.
  • Denne lanseringssvakheten er mer merkbar når den er veldig kald ute.

En titt på batteriet er også verdt å gjenkjenne en batteridefekt- (Foto: Martin Goldmann)

Dette er alle typiske tegn for et svakt batteri. Etter noen minutters kjøretur laster batteriet igjen gjennom motorutgangen.

Vanligvis forsvinner problemene. Du synes alt er bra igjen. Men neste morgen kommer de samme problemene tilbake og intensiveres fra dag til dag. Du bør ta disse skiltene for å gjennomgå batteriet til en undersøkelse.

reklame

Sjekk batteriet

Mål spenningen på batteriet

Ta bilen til et bilverksted og be deg om å måle spenningen i batteriet med et voltmeter.

Spenningen til et intakt batteri er rundt 12,8 volt i fulladet tilstand. Hvis spenningen synker under 12 volt, kan det være en feil.

Visuell undersøkelse av batteriet

Ytterligere ledetråder for forestående problemer med batteriet avslører et blikk under panseret.

Hvis kontaktene på batteriet er limt med skitt og olje, truer batteriets levetid. I verste fall kan spor av oksidasjon sees.

Rengjør kontaktpunktene til batteriet umiddelbart.

Forurensningen resulterer i så -kalt gjennomsøkelsesstrømmer. Krypstrømmer laster ut batteriet. På lang sikt er batteriet stresset over et gebyr. I ekstreme tilfeller forårsaker forurensningen en kortslutning som ødelegger bilbatteriet.

Før du kjøper, bør du imidlertid sjekke om svakheten bare skyldes mangel på syrenivå: Kontroller syrenivået på bilbatteriet.

Batteriet er ikke alltid problemet

Men ikke alltid har et batteri skylden hvis bilen ikke starter. Hvis problemene gjenstår etter å ha erstattet batteriet, skyldes det vanligvis generatoren eller starteren. Derfor er en eksamen med et voltmeter alltid fornuftig før du unødvendig bruker penger på et nytt batteri.

Det anbefales å bruke nøye bruk av strømforbrukere i bilen. Hvis du har mindre enn en halv times kjøretid, bør du klare deg uten bilradioen hvis mulig. Bilen bruker mer strøm i denne fasen enn det som kan erstattes av pågående drift.

Hvis bilen stopper lenger, spesielt om vinteren, kan du koble fra batteriet for å beskytte det. For å gjøre dette, trenger du bare å løse ledningen på minusstangen. Små «elektriske fessers» som en klokke som holder konsumerende strøm blir deretter lagt ned.

reklame

Hvor lenge varer et bilbatteri?

  • Gjennomsnittlig bilbatterier varer rundt 4 år.
  • På mange korte turer kan den kollapse etter 3 år.
  • Med god omsorg varer hun til og med 6-7 år.

Auto Battery – (Foto: Markus Schraudolph)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.