Så du kan koble to skjermer til et grafikkort

To skjermer på en PC gir god plass til jobb eller spill. Alt du trenger for en tohjuls løsning er to skjermer og et rimelig gjeldende grafikkort.

To skjermer på en PC – det er slik det fungerer

Alle vanlige grafikkort har mer enn én utgang. Denne sorten brukes ikke bare til å koble sammen forskjellige typer skjermer. Men grafikkortet kan betjene en egen skjerm på hver av utgangene og samtidig vise forskjellige innhold.

Eldre grafikkort kan også betjene to skjermer samtidig.

  1. Slå av PCen.
  2. Koble den første skjermen med en passende kabel eller la den smittes.
  3. Bruk kabler og muligens en adapter (se nedenfor) for å koble til den andre skjermen.
  4. Start datamaskinen.
  5. Windows gjenkjenner automatisk når det er to skjermer og tilbyr deg å vise det samme innholdet på begge skjermene eller for å utvide innholdet på skjerm 1 med det for skjerm 2.

Hvis bruken av den andre skjermen fungerer, kan du flytte et vindu i vinduer med mus fra den ene skjermen til den andre eller tilordne en skjerm ved hjelp av en knappforkortelse.

Hvis du har koblet to skjermer på en PC og utvidet arbeidsflaten, lønner dette seg alltid. Dette er verdt det, for eksempel hvis du jobber med bilderedigering. Du har bildet på den ene skjermen og verktøypaletten på den andre. Dette er like praktisk i bruk med utviklingsmiljøer: kildekode på en skjerm, verktøypalett i den andre.

Hvis skjermen ser veldig annerledes ut på begge paraplyene, bør du bruke kalibreringsverktøyet innebygd i vinduer for å justere monitorene så langt det er mulig.

reklame

Hvis grafikkorttilkoblingene ikke passer

Sannsynligheten er stor at du ikke umiddelbart får to fungerende tilkoblinger med tilgjengelige utganger fra grafikkortet, inngangene på monitorene og de eksisterende kablene. Da må du treffe broer ved hjelp av adaptere eller passende kabler.

Når det gjelder bildekvalitet og komfort, er DVI- og HDMI -tilkoblinger alltid det beste valget. Fordi i motsetning til analog VGA, er det mindre å justere og digital signaloverføring gir også et bedre bilde. Så du bør først prøve å oppnå denne typen overføring.

Her kan du se de vanlige digitale utgangene fra et grafikkort: HDMI og DVI

  • Hvis grafikkortet har en DVI -stikkontakt og skjermen en HDMI -inngang, kan du bruke en HDMI -adapter som du legger på grafikkortet. En HDMI -kabel kobler deretter adapteren med inngangen på skjermen.
  • Hvis gratis utgang på HDMI -typen og skjermen har en DVI -inngang, kan du lede signalet fra kortet til skjermen via en HDMI -kabel og koble HDMI -adapteren til skjermen. Adapterne fungerer i begge retninger, fordi de ikke er intelligente omformere, men kombinerer bare begge tilkoblingstyper via interne linjer.

Som et alternativ til den separate HDMI -adapteren er det også spesielle kabler som når konverteringen fra DVI til HDMI. De jobber også i begge retninger.

Bruk eldre VGA -skjerm som en annen skjerm

Du kan også bruke en VGA-skjerm på et moderne grafikkort-og selv hvis det bare har DVI-utganger. Fordi DVI også gir det eldre, analoge VGA -signalet. Du trenger bare å bruke en adapter for å implementere disse pinnene på en VGA -stikkontakt.

Denne konverteringskontakten til grafikkortet er vanligvis inkludert. Muligens sjekk ut i gammel emballasje om du kan finne en slik adapter der.

Adapter fra DVI til VGA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.