Så du kan gjenopplive døde batterier

Hvis en lader ikke godtar et dypt nedlastet batteri, trenger du ikke å avhende det. For med et triks kan du ofte gjenopplive batteriet ved å levere det litt energi.

Avsløre batteriet – det er slik det fungerer

  1. For å gjøre dette, trenger du en strømforsyning eller en annen DC -kilde som ikke gir mye mer spenning enn batteriets nominelle spenning. For eksempel er et fulladet batteri av samme design godt egnet.
  2. Koble minuspolen til starthjelperen til batteriet og lukk kretsen med tilkoblingen til de to plussstolpene.

    Dette er det enkleste: begge cellene er på en metalloverflate. Da trenger du bare å koble plussstolpene.

  3. Det er vanligvis tilstrekkelig hvis du bare opprettholder forbindelsen i noen sekunder.
  4. Gjenta denne kraften noen ganger.
  5. Sett batteriet tilbake i laderen.
  6. Nå kan laderen måle minst en liten spenning i batteriet og vil starte med butikken.
  7. Hvis det ikke fungerer for første gang, gjenta prosessen.
  8. Hvis det totale batteriet kan ha blitt koblet til strømkilden et øyeblikk og laderen fremdeles ikke godtar det, er den sannsynligvis veldig mangelfull eller utdatert.

Metoden for en liten «ekstern butikk», slik at en lader av høy kvalitet aksepterer den, fungerer med NICAD så vel som med normale NIMH-batterier eller NIMH-batterier med lav selvutladning (for eksempel eneloopceller). Du skal ikke bruke trikset bare med Lipo og Liio -batterier, fordi disse cellene rett og slett er for farlige for det. Hvis du behandler feil, kan du eksplodere.

Gjenopplivning fungerer med alle de vanlige individuelle cellene, enten det er NICAD eller NIMH. reklame

Ofte hjelper en gammel lader

Hvis du har en gammel lader hjemme, uten din egen intelligens, kan du også sette inn det problematiske batteriet der i noen minutter. Det vil da gjøre at det dypt nedlastede batteriet er så raskt at den mer følsomme nye enheten «svelger» batteriet.

Men du bør ikke la batteriet ligge i det timer. Fordi mangelen på eller i det minste mangelfull anerkjennelse av full belastning, skader batteriet ditt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.