Så de tilpasser bredden på en kolonne i Excel optimalt

I regnearket Excel er det et enkelt triks å bruke den optimale kolonnebredden slik at innholdet i hver celle kan tydelig gjenkjennes.

Slik tilpasser de perfekt kolonnebredden

 1. Med musen, klikk to ganger på høyre avgrensning i kolonnehodet til ønsket kolonne.

  Ved å dobbeltklikke på skillelinjen mellom to kolonner, tilpasser Excel bredden på venstre kolonne optimalt.

 2. Excel er da basert på den bredeste oppføringen i cellene nedenfor og tilpasser kolonnebredden til den.

  Med bredden er Excel basert på celleinnholdet som krever mest plass.

 3. For å optimalisere flere kolonner, merk denne kolonnen og klikk deretter på doble kolonner i kolonnehodet på en hvilken som helst kolonnebegrensning. Deretter er alle kolonnene justert i henhold til deres optimale bredde.

Du kan også bruke prinsippet om den optimale kolonnebredden til linjehøyden, dvs. ved dobbeltklokking på separatoren mellom to linjer. Imidlertid har dette bare en effekt hvis du enten har endret linjehøyden eller bruker flerlinjecelleinnhold.

reklame

I disse tilfellene er det raske valget av den optimale kolonnebredden praktisk

 1. Tekst som går utover kolonnebredde av automatisk endring)).
 2. Viss formatering, for eksempel det Lang datoformat Led til displayet ##################. En enkel dobbeltklikk på ovennevnte prinsipp er da tilstrekkelig til å vise det faktiske innholdet.
 3. Hvis du endrer skriftstørrelse eller skrifttypen til en kolonne for å gi innholdet mer vekt, er den gjeldende kolonnebredden ofte ikke lenger tilstrekkelig.
 4. Hvis du må lage plass i bredden når du skriver ut fordi hele innholdet ikke passer på den ene siden (en annen måte er valget av utskriftsalternativ for en sideuttrykk)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.