Så de opprettholder treskjeene slik at de varer lenge og ser bra ut

Treskjeer er praktisk talt i bruk på hvert kjøkken som treskje. Imidlertid: treskjærene trenger omsorg slik at de varer lenge. Vi har satt sammen tips for deg hvordan du kan vedlikeholde og rengjøre tre tre skjeer.

Opprettholde treskjeen med olje

Den beste måten å lage treskjeer lenger kan behandles med olje. Dette skal best skje før første bruk.

Wood Spoon in the Oil Bath – (Foto: Martin Goldmann)

Bruk matolje med en nøytral smak, for eksempel solsikkeolje. Husk å rengjøre treskjeene før behandling.

Nå er det flere alternativer:

  • Hell oljen i en beholder og legg skjeene der inne slik at du kan suge ut. Tilstrekkelig i noen timer, la skjeene være i oljen over natten. Ikke glem at du må snu skjeene slik at ikke bare skjeen, men også trestammen kan suge ut.
  • Varm opp oljen og fordel den med kjøkkenpapir eller en klut på skjeen. Den varme oljen er mer tynn og trekker godt inn. Gjenta denne prosessen noen ganger.

Etter olje, legg skjeene på kjøkkenpapir og la overflødig olje renne av.

“Du kan utvide tipsene dine på tre skje om alle tre ting i husholdningen. Vi spiser frokostbrett som er 30 år gamle og fremdeles ser bra ut. Bakbrett og benkeplate er også 1A med matolje, jeg må gjenforene benkeplaten med store intervaller.“ /Bernd Steinfeld

reklame

Rengjør treskjeen

  • Det er best å rengjøre treskjeer umiddelbart etter bruk med en flush i varmt vann. Tørk deretter skjeen, men ikke legg i skuffen med en gang. La først treverket tørke i luften. Det er best å plassere den oppreist i et fartøy.
  • Nå og da er det også verdt å sette treskjeen litt i kokende saltvann. Fem til ti minutter skal møte hygienisk rengjøring.
  • Misfarging kan fjernes med eddik eller sitronsaft. Bare sett inn skjeen i den en stund. Skyll deretter.
  • Macken og mindre skader i treskjeer kan repareres med sandpapir. Så ren og olje.

Treskje i oppvaskmaskin?

Jeg innrømmer det: hos oss lander tre skjeene alltid i oppvaskmaskinen. Jada, det skader dem i det lange løp – men treskjeer er heller ikke laget for evighet. Vi kastet tre skjeer for noen uker siden, som definitivt har eksistert i 10 år. Til tross for oppvaskmaskinen, holdt de seg godt i tide.

Du må selv bestemme om du legger treskjeene i vaskenemaskinen. Det er klart at skjeene svulmer i den og blir sprø. Men hvis du er det – som beskrevet ovenfor – nå og da, bør du fortsatt holde det i lang tid.

Fordeler med tre skjeer

  • Når du rører retter, kan du ikke klø noen panner eller potter.
  • I motsetning til plastkollegene dine, hvis du ligger på kanten av pannen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.