Så de hell blomster og busker plantet i en skråning

Hvis planter i skråningen ofte er vanskelig å forsyne dem med nok vann. Hvis du hell plantene, løper vannet nedover skråningen før det trenger inn i jorden. Så bare jorda blir vasket bort, men planten får lite fuktighet.

Det er flere måter å unngå denne effekten. Her er noen forslag:

Riktig vanningsteknologi for skråninger

Jo vanskeligere strålen de vanner, desto mer blir jord vasket bort. Bedre er en myk dieselstråle som distribuerer vannet over det største mulige området. Du skal ikke snu hageslangen fullt ut, men heller jobbe med litt mindre vanntrykk.

Fukt bakken på skråningen kort og la vannet trekke seg inn. Den fuktige jorda holder bedre i skråningen og absorberer vannet raskere. Etter en stund kan du legge til mykstrålen igjen.

Det er bedre å vanne litt mer enn en gang. Så snart jorden er vasket bort, bør du slutte å helle.

reklame

Installer vanningshjelpemidler

En annen måte å helle plantene tilstrekkelig må installeres i skråningen. Dette er et fartøy som absorberer vannet og slipper sakte jorden. Så vannet kan trenge gjennom jorden uten å skylle skråningen.

Du kan enkelt bygge et slikt vannminne selv. Ta en liten plastblomsterpotte med hull i gulvet og grave den opp over eller ved siden av planten i overkanten. Det fungerer så bra med en lydblomstgryte eller et dreneringsør begravd i gulvet rundt planten med en åpning til overflaten.

Hvis du vil vanne planten nå, kan du fylle gryten eller røret med vann. Vannet renner sakte ut i jorden gjennom hullene eller det porøse lydmaterialet og kommer dermed til røttene.

Binde opp

Den mest permanente løsningen er å feste skråningen ved hjelp av planter. For å gjøre dette, må du velge planter som danner en tett rotplante og holder jorden på denne måten.

Hvis skråningen er i solen, er gress godt egnet for å feste. Når en lukket plen har dannet seg, holder de tykke røttene jorden.

Busker som ville blåbær, hornhinnene og japansk kvede er egnet for å feste skråningen i skyggen.

Hvis det er en stor skråning, kan du også plante trær. Forsikre deg imidlertid om at de ikke blir for store og ikke faller over umiddelbart i tilfelle storm. Hvis du har plantet bartrær, bør du også plante mose slik at de overfladiske jordlagene også er beskyttet.

reklame

Linjeterrasser i skråningen

Den mest forseggjorte, men mest elegante løsningen er å lage terrasser i skråningen. Du må støtte disse terrassene med vegger eller palisader og vedlikeholde regelmessig.

Hvis bakken glir ovenfra, blir presset på støtten større og større. På et tidspunkt bryter det bort og hele terrassen glir av. Så fjern oppfølging av jorda og sjekk veggen eller palisadene om du fremdeles er stabil.

Når det gjelder design, gir terrassene skråningen et vakkert utseende og plantene kan lett vokse og vanne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.