Roman Pot: Tips og triks for å håndtere den sensitive leirgryten

Den romerske potten er ideell for matlaging uten fett. Du kan stemme grønnsaker og kjøtt uten vann i din egen juice. Alle vitaminer og mineraler så vel som alle smaker beholdes av dette.

Hvilken romersk pott er den rette

Størrelse og form

de minste størrelse Passer for fjærkre og opptil 1,5 kilo for kjøttporsjoner.

de medium størrelse er faktisk den universelle størrelsen og har opptil 2,5 kilo. I den kan du tilberede kjøttmåltider for flere mennesker eller større fjærkre.

Av Stor romersk pott Det er verdt det hvis du vil steke and, gås, kalkun eller vill. Den absorberer kjøtt og grønnsaker opp til en vekt på 6 kilo.

de Ekstra flate og langstrakte romerske potter er ment for vennene til deilige fiskemåltider, fordi de er veldig egnet for forskjellige typer fisk. Du kan også lage lengre aspargestenger i den.

farge

Hvorvidt den romerske potten er laget av lys eller rød tone, har ingen innflytelse på sin funksjon.

glasur

En glasur i den romerske potten er ikke bare unødvendig, men motsier prinsippet i den romerske potten. Fordi væsken som er nødvendig for matlaging, blir matet til maten fra vannmettet lyd fra gryten. Imidlertid forhindrer glasuren at vannet blir levert innover.

Roemert Pot with Chicken – (Foto: Istockphoto/JackJelly) Advertising

Håndteringen av den romerske potten

I utgangspunktet er en romersk gryte bare beregnet på matlaging i ovnen. Den må ikke plasseres på åpen ild, og det er heller ikke egnet for den varme komfyren.

Før hans første bruk Du bør vanne den romerske potten i minst 30 minutter. Så porene fra leire kan suge opp med vann.

Før hver bruk Leirpotten må fortsette å bade i kaldt vann i detalj i fremtiden. Den absolutte minimumstiden er 10 minutter, ellers ville den romerske potten bryte opp i den varme ovnen. Siden maten i kasserollen fjerner væsken som er nødvendig for matlaging, anbefales imidlertid et betydelig lengre bad på godt 60 minutter.

Hell i ingrediensene og kok: Etter badet kan du fylle potten med alle ingrediensene, og så går den i ovnen. men Fare: Ikke forvarm! Romerske potter kommer inn i den kalde ovnen slik at lyden sakte kan bli vant til stigende temperaturer og ikke få noen sprekker.

Etter slutten av koketiden Skulle du plassere den varme romerske potten på et brett, en korkpute eller på en klut. Så han kan sakte kjøle seg ned litt. Her også forsiktighet: Sett aldri den varme romerske potten på en kald overflate, på grunn av den sterke temperaturforskjellen, kunne han ellers bryte sammen.

Omsorgen for den romerske potten

Leirgryten er enkel å rengjøre. Det rengjøres best med en børste under klart varmt vann. Under ingen omstendigheter kan han i oppvaskmaskinen. Forresten, det er helt normalt hvis den romerske potten blir noe over tid.

Etter rengjøring, la leirpotten tørke i luften i noen dager. Bare når det er tørt gjennom og gjennom, kommer han tilbake til skapet.

reklame

Tilbehør

Et lite metallgitter på bunnen av den romerske potten kan være nyttig når du koker kjøtt og fjærkre. Det forhindrer at maten brenner i den romerske potten eller limer under Schmorens.

En oppskriftsbok for den romerske potten er vanligvis inkludert når du kjøper potten. I den vil du også finne de nøyaktige tidene for damping og steking i leirgryten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.