Rigips: Med disse dyvelene får du skruene dine

Gipkarton -paneler er riktig byggemateriale til mange formål. Med din hjelp kan du rette opp gamle bygningsvegger, kle deg ut teppene eller flytte inn.

Imidlertid har disse lette bygningene en mangel: verken med skruer alene eller sammen med normale dyvler når de når stabile fester. Fordi det myke gipsmaterialet river raskt ut.

Det er forskjellige hjelpemidler for å løse dette problemet.

Så hold skruer uten hjelpemidler

Før du stormer inn i jernvarehandelen og kjøper spesielle dyvler, bør du sjekke om det ikke er lettere. Fordi de fleste gipsplater er skrudd fast på en underbygning laget av trelister.

Hvis du vet det nøyaktige forløpet av denne lettet og passer til plasseringen til festeproblemet ditt, kan du skru inn treskruer- for eksempel den typiske spax- eller kryssfinerskruene- direkte der.

Hvis du ikke vet situasjonen til battens, vil en barfinner hjelpe deg. Dette er små enheter, som vanligvis også lokaliserer plasseringen av elektriske linjer og vannrør. De skyver dem over overflaten og får et optisk eller akustisk signal så snart en stang kjøres over.

Beam Finder Advertising

Hvordan bruke snegledubes

Knobby -sneglen duber med den typiske grove tråden, sparer mye problemer. De borer dem ved hjelp av et (for det meste levert verktøy) og deres trådløse skrutrekker uten å forble inn i Rigips-platen. En normal trådløs skrutrekker i et lite kurs er nok.

Det eneste problemet med dyvelene ligger i styrken: Hvis du kommer til saken med for mye kraft, kan du vri Rigips Dowel så voldsomt at dyvelen trenger inn i enden av tråden.

Rigips Dowel

Derfor: vri i rigips dowel med halv styrke. Hvis den trådløse skrutrekkeren har en dreiemomentbegrenser, legger de den på halv kraft. Forbered deg sakte og forsiktig, spesielt med de siste revolusjonene. Da splitter ingenting av.

Som bringer hulromsdyrker

Hule rom dowels (også klemmer doweller) er tilgjengelige i forskjellige versjoner. For eksempel er de universelle dowls med bevilgning av hulrom vist på bildet ganske praktiske.

Det funksjonelle prinsippet her er at skruen fanger spissen av dyvelen, som er designet som en ring og trekker hodet tilbake når du skruer. Dette sprer dyvelen og danner en slags knute som utøver kraft på baksiden av gipsplaten og dermed fikser skruen.

For at dette skal fungere på den ene siden, må skruen være så lang at den når dyvelspissen og dyvelen trenger en krage som forhindrer at den blir trukket inni.

UX Dowel

Oppmerksomhet: Når du blir til et gipsplater, oppfører disse dyvelene seg annerledes enn en dyvel i en murvegg. Etter at skruen har nådd enden av dyvelen, fortsetter den motsatte kraften å stige, men føles som gummi. Dette skyldes det faktum at dyvelen utøver et fleksibelt mottrykk mens han trekker seg.

Hvis det sammenkrøllede materialet så når baksiden av veggen, blir baktrykk sakte sterkere. Når de må stoppe. I alle fall, ikke bruk så mye styrke som med en normal dyvel i murstein eller betong. Ellers skjer det med dem at skruen er gal i dyvelspissen og holdet er der.

En ulempe med denne dyveltypen er at du ikke bare kan trekke den ut.For å fjerne må du fjerne kragen med en universell kniv eller flisarbeid og banke dyvelen innover for å fjerne hullet igjen.

Du kan også være interessert i:

Hvordan fjerne dyvler fra veggen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.