Rengjør parkettgulvet – du må vite det

Parkettgulvet skaper en koselig atmosfære i hjemmet. Imidlertid er det mye å vurdere når du opprettholder, fordi tregulvet er følsomt. Les nå hvordan du Rengjør parkettgulv, Uten denne skaden.

Grunnleggende regler for rengjøring av parkett

 1. Stein og skitt kan klø på parkettgulvet, så du bør sørge for at gatesko ikke kommer i kontakt med det følsomme gulvet i det hele tatt. Bare sett opp et tilsvarende skohjørne og om nødvendig hold. Filz gjester tøfler klar for besøkende.
 2. Hold alltid parkettgulvet rent ved å rengjøre det regelmessig tørr. En støvsuger (viktig: med en myk børstefesting), en kost eller en støvvisker med tørre håndklær er egnet for dette (z.B. Fra swiffer). Hvis du rengjør parkettgulvet som dette, kan du forhindre riper gjennom smuler eller lignende.
 3. Ikke bruk mikrofiberkluter for å rengjøre parkett. Disse kan klø på det følsomme gulvet.
 4. Bruk i stedet håndklær laget av bomull for å tørke av parkettgulvet.
 5. Damprensere er ikke egnet for rengjøringsgulv. Vanndampen ville skade tregulvet.
 6. Aldri tipp vann over parkettgulvet, det trenger gjennom treverket og lar det hovne opp.
 7. Hvis du tørker av parkettgulvet, må du sørge for at du uttrykker rengjøringsfilen godt. Jorda kan bare være tåkefuktighet.
 8. Bruk aldri vaskemiddel eller normale rengjøringsmidler for ditt oljede parkettgulv. På grunn av bruk vil beskyttelsesoljen bli fjernet fra parkettgulvet. Ta i stedet spesielle rengjøringsmidler for tregulv eller. Tresåpe og olje tregulvet med jevne mellomrom.
 9. Lakkert parkettgulv anses å være lett å ta vare på enn den oljede varianten. Likevel anbefales også bruk av en tregulvrenser og regelmessig bruk av en oppfriskning som fornyer lakkelaget.

Rent parkettgulv – ikke noe problem hvis du vet hva du skal vurdere. reklame

Tips: Spesielle rengjøringssaker

 • Svarte striper og striper på parkettgulvet kan vanligvis lett etses bort med et viskelær.
 • Bedre ikke skrap lysvoksen på parkettgulvet med en kniv, men varm med hårføneren og tørk deretter bort med et papirlommetørkle. Absorbere restene med løvepapir og jern.
 • Du kan også varme opp klistremerker på parkettgulvet med håret og deretter trekke det av. Drypp dem deretter med enkel kokeolje og tørk av med en sugende klut. Dette gjelder også andre lim.

Du kan også være interessert i:

Fjern vokspennen – slik fungerer det

Klikking av klikkingspakken riktig

Beskytt parkettgulvet foran skrivebordstolen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.