Reduser, klipp og konverter med Windows Paint Pictures

Den lille grafikkprogrammaling kommer med vinduer. Liten? Jaja. Det kan ikke være veldig mye. Men for noen få grunnleggende oppgaver er det et godt verktøy. Her er tipsene våre for å redigere bilder og bilder.

Gjør et bilde mindre med Windows Paint

Bilder fra digitale kameraer er nå ganske store. Både dimensjonene og datamengden overstiger det som kan overføres enkelt via Internett.

Les her hvordan du kan bruke maling for å lage bilder praktisk, for eksempel for å overføre dem via e -post.

Hvordan skalere et bilde med Windows Paint

 1. For å redusere et bilde, høyre klikk på bildesymbolet i Windows Explorer. Velg deretter Åpent med – maling.
 2. Under registerrytteren begynne Finn instruksjonen endre størrelse. Klikk på den.
 3. Nå åpnes et nytt vindu. Her har du valget om å redusere et bilde til en prosentandel av størrelsen eller legge inn et nøyaktig antall piksler som skal ha bildet etterpå.
 4. Vi velger antall piksler i eksemplet. For å gjøre dette, klikk på en gang Pixel og skriv deretter inn antall piksler.

  Alternativ for å skalere et bilde i Windows Paint

 5. Du trenger bare nummeret i Horisontal eller Vertikal å skrive inn. Programmet beregner automatisk den andre verdien hvis alternativet Beholde sideforholdet er aktivert.
 6. Hvis du har angitt ønsket verdi, klikker du på Ok Og allerede vises bildet i den nye størrelsen. Det er best å lagre det under et nytt navn, slik at det store originale bildet blir bevart – tross alt kan du for eksempel trenge det for å få det utsatt for en fototjeneste, for eksempel.

Hvordan klippe et bilde riktig

Det er mer på mange digitale bilder enn de faktisk ønsket å ta bilder. Forstyrrende detaljer, en uønsket person på bildet eller uegnet bildeforhold. Du kan fikse mange slike problemer ved å kutte bildet.

 1. For å klippe bildet, må du først laste det med maling. Den enkleste måten er å klikke på bildet og deretter Åpent med – maling.
 2. Under rytteren begynne Finn menyen Velge. Her skal Rektangulært utvalg Allerede er valgt. Hvis ikke, klikk på den lille pilen nedenfor Velge og angi dette alternativet.
 3. Hvis et rektangel allerede kan sees, er det nok å klikke på det en gang.
 4. Sørge for at Velge er lagret i farger.

  Windows -maling når du kutter et bilde

 5. Bruk deretter musen til å velge området du vil se etter å ha kuttet.
 6. Klikk deretter til høyre for høyre Velge på kommandoen Skjære. Deretter fjernes området av bildet, som går utenfor markeringen du har valgt på forhånd.

reklame

Lagre bilder i et annet format

Windows Paint kan eksportere bildefiler til et annet grafisk format. Dette er fornuftig, for eksempel, hvis du vil behandle bildene med et program som bare kan lese visse bildeformater. Konverteringen er veldig enkel.

 1. Last ned bildet i maling, for eksempel ved å klikke på symbolet med riktig museknapp og velge valg av Åpent med – maling.
 2. Så snart bildet er lastet, velg menyalternativet Fil – Lagre på.
 3. I feltet til høyre vil du allerede finne noen forslag til vanlige bildeformater.

  Enkelt utvalg av bildeformatene i maling

 4. Hvis dette er den du vil, klikker du på det tilknyttede symbolet, skriv inn et filnavn og klikk på Lagre på datamaskinen.
 5. Hvis dette ikke er formatet, bruk Andre formater. Så åpnes vinduet der du kan velge et annet format.

  Utvalg av filtypen i maling

Oppmerksomhet: Når du lagrer i JPEG -formatet, kan du ikke angi et kvalitetsnivå. Hvis du lagrer i JPEG, vil du motta bilder med lav filstørrelse, men de er ikke egnet for å bli behandlet med maling eller et annet grafikkprogram.

Hvis malingens ferdigheter ikke er nok for deg, kan du prøve gratis maling.Nett som vi presenterer her: maling.Nett: Gratis redigering av bilder for Windows.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.