Plant blomstene – så hagen din blir fin

Blomster tilhører ganske enkelt en hage. I konstruksjons- eller hagemarkedet kan du kjøpe ferdige blomster og pærer som bare må plantes i hagen. Men det er noen få ting å vurdere. Les derfor hvordan du Plante blomster.

Blomster i flere farger – (Foto: Martin Goldmann)

Hvordan planter planter kjøpt riktig

 1. Før du begynner å plante blomstene, bør du velge riktig sted. Dette avhenger av anlegget. Noen planter liker lubben sol, andre foretrekker delvis skygge. Det er best å se på området du vil plante før du kjøper blomstene. Avhengig av hvor lenge solen skinner der, kan du velge de riktige plantene.

  Tips: Direkte sol kan like: bringebær, tomater, lavendel, valmuefrø, solsikker og roser. Noe mer skyggefulle områder er egnet, for eksempel for Clematis, blåbær, eføy, rhododendroner, dalen, vill hvitløk og elefantør.

 2. Vann plantene i god tid før du planter dem. For å gjøre dette, frigjør planten fra potten og løsner rotkulen. Sett dem deretter i en bøtte eller i et badekar. Fyll dette fartøyet så langt med vann at hele rotkulen er dekket. La plantene stå slik i omtrent en time slik at du kan suge opp med vann.
 3. I mellomtiden kan du tilberede sengen. Fjern ugress og gress og løsne gulvet med en hakke. Grav deretter hullet for planten. Hullet skal være omtrent en tredje større enn rotkulen.
 4. Hvis den nye planten har dynket seg med vann, legg den i det forberedte plantehullet og lukk det igjen med den gravde ut jorden. Sørg for å unngå hulrom, men bare trykk på jorden slik at den nye planten er stabil. Da bør du vanne planten igjen slik at jorden lett vaskes rundt røttene.
 5. De små røttene har blitt skadet av transplantasjon og planten kan absorbere vann verre. I løpet av de første dagene trenger den nye anlegget mye vann.
 6. Etter noen dager har nye røtter dannet seg og gått inn i den omkringliggende jorda. Anlegget er nå stabilt og har et normalt vannbehov. Hvis du vil gjøre det kjent med anlegget, kan du gjødsle den nøye i løpet av de første dagene.

Du kan også være interessert i:

 • Plantepansies
 • Plante roser
 • Gerbera -planter

reklame

Plant blomsterpærene

Hvis du har kjøpt blomsterpærer, kan du enkelt plante dem. Viktig, ved siden av stedet er dybden på plantehullet.

Tommelfingerregel: Grip løken dobbelt så dypt som den er – dette tilsvarer vanligvis en dybde på 10 til 15 centimeter.

Les i detalj her hvordan du planter løkblomster:

 • Plante påskelilje
 • Plant Crocus
 • Plant tulipaner
 • Gladiol -planter
 • Plant snøklokker

En ganske blomstring fra hagen

Du kan også være interessert i: Slå grønnsaker – det er slik det fungerer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.