Peis: Det er grunnen til at ventilasjon er så viktig i varmesesongen

Det kan høres paradoksalt ut, men når du varmer er det viktig at du gir frisk luft.

For uansett om du har en handikappet komfyr, åpen peis eller flislagt komfyr: alle disse varmeovnene trenger oksygen slik at forbrenningen fungerer. Dette trekkes tilbake fra luften i stuen. Derfor må du sørge for at nok frisk luft alltid kan komme inn i rommet slik at du ikke har et usunt underskudd av oksygen i romluften.

Burning Peis – (Foto: Markus Schraudolph)

Hvordan sikre oksygen i det oppvarmede rommet

Hvis det ikke er så kaldt ute og de bare varmer opp for å ha det litt mer behagelig, bare tipp et vindu. Forsikre deg om at du ikke er akkurat mellom vinduet og peisen, ellers har du utkast og oppnår det motsatte av ønsket effekt.

Ved veldig lave utvendige temperaturer er et vippet vindu ikke en praktisk løsning fordi for mye kulde kommer inn. Da bør du utføre noen minutter noen få timer. Rushventilasjon betyr å åpne vinduene bredt slik at mye frisk luft kan strømme inn på kort tid.

reklame

Pass på avtrekkshetter

Hvis du varmer av ekstraksjonen med en ovn og samtidig kjører ved siden av på kjøkkenet, er mangelen på luftforsyning potensielt farlig. Fordi suget av avtrekkeren kan få avgasser inn i rommet som ellers ville trekke av peisen. Så sørg for å tippe et vindu eller på annen måte gi konstante luftforsyninger.

Fire Police -forskriftene på de fleste områder krever til og med at fradraget av avtrekkeren må installeres hvis det ikke tas for frisk luftforsyning. Deretter overvåker sensorer for eksempel vakuumet i rommet og blokkerer om nødvendig triggerhetten.

Det er spesialdesignede peissystemer som har en integrert frisk luftforsyning. Problemet blir deretter automatisk fjernet fra verden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.