PC for høyt: datamaskinen din vil være stille igjen

Hvis PC -en nynner høyt, skyldes dette vanligvis en av de bygde fansen.

Disse er vanligvis:

 • Prosessorviften
 • Bolig- eller strømforsyningsviften
 • Viften av grafikkortet

Hvis disse fansen blir for høyt, kan dette igjen ha tre årsaker:

 • Systemet er relativt varmt og fansen må snu raskt
 • Fansen er ikke tilstrekkelig knyttet
 • Viftens ballbæring er stilt opp og viften løper ikke lenger rundt

Varmeproblem

Hvis systemet er for varmt, kan støv først og fremst være ansvarlig for dette. Åpne datamaskinen og se (trekk strømpluggen på forhånd!))). Fjern støvet forsiktig ut av systemet med støvsugeren, eller bedre, med trykkluft. Vær spesielt oppmerksom på avkjølende ribbe.

Et annet problem i forbindelse med stor varmeutvikling kan også være utilstrekkelig varmeutladning mellom prosessoren og viften.

Mer om dette: prosessor for varm? Kontroller deretter avkjøling og rengjør grafikkortviften

Dårlig festet vifte

Hvis viften også er høyt etter rengjøring, kan dette levere til dårlig festing. Sjekk firmaets sete for fansen i systemet. Når det.

Lager

Det tredje alternativet er fortsatt en mangelfull leir av viften. I dette tilfellet er det bare en ting: erstatt den berørte viften. I anledningen, se etter en spesielt stille fan.

Spesiell sakstrømforsyning

Oppmerksomhet: Hvis strømforsyningsviften er for høy, kan bare en spesialist erstatte den. Med tanke på billige strømforsyningspriser, men vi anbefaler deg å kjøpe en ny strømforsyning med en gang.

reklame

PC blir høyt når han spiller en DVD

PCen din vil være høy når du spiller en DVD eller starter et dataspill? Da har sannsynligvis grafikkortet skylden.

Hvis PC -en spiller en DVD, kommer grafikkortet i veien. Resultatet: det blir varmere. Kortvifte sikrer vanligvis kjøling. Så snart grafikkortet blir varmere, må de jobbe mer.

Sjilet grafikkort – (Foto: Martin Goldmann)

Over tid setter fint støv på grafikkortet. Det ser ut som isolasjonsmateriell og sikrer at kortet blir stadig mer varmere.

Resultatet: Grafikkortviften må fungere mer og øker hastigheten. Det alene sikrer mer volum. Hvis viften også blir lagt til støv, kan dette også gi mer støy.

Rengjør grafikkortet

Så hvis det er for høyt i PC -en, skru opp datamaskinen og se på grafikkortet. Om nødvendig må du fjerne dem. Forsikre deg om at hovedpluggen blir trukket av PC -en og at du ikke berører kortkontaktene når du utvider. Tåle deg selv ved å ta tak i en radiator. På denne måten forhindrer de statisk lading fra å skade komponentene.

Du kan støvsuge vifteribben forsiktig med støvsugeren. Bedre er fremdeles en relativt smal børste, omtrent to centimeter bred, med lange bust. Med dette blir du godt mellom kjølevirkningen og får støvet godt ut.

Når du rengjør, må du ikke skade noen av komponentene. Hvis du vil rengjøre mest nøye, kan du få trykkluft og blåse avkjølende ribbeina.

reklame

Sett PCen vekk fra veggen

Hvis en PC blir for høy, kan dette være for mye varmeutvikling. PCen prøver deretter å bringe kjølig luft til komponentene via en høyere viftehastighet og dermed holde dem fra varmen kollaps.

Men noen ganger bruker alle fans ingenting, nemlig når PC -en er installert slik at luften ikke kan sirkulere ordentlig.

Hvordan sette PCen riktig

Når du setter opp datamaskinen, må du sørge for at den har nok luft. Dette betyr at ventilasjonssporene for å suge i luften skal være gratis og minst 20 cm plass fremover. Det er enda vanskeligere med eksosluften: den blåses vanligvis fra PC -en bakover. Hvis skrivebordet og veggen hindrer å trekke av luften, blir det raskt for varmt.

En mulighet vil være å flytte skrivebordet bort fra veggen. Du bør også sørge for at PC -en får mer avstand fra veggen.

Forresten, PC -innehavere for pulter som pakker datamaskinen i en boks med fire tavler er spesielt vanskelige. Hvis den er satt opp for langt tilbake, er varmebyggingen allerede uunngåelig. For da har luften liten sjanse til å trekke av.

Stram skruene på PCen

Sammendrag: Gjør PC stille

Datamaskinen din kjører som en server i kontinuerlig drift? Da skal det være så stille som mulig. Les her hvordan det fungerer.

 • Skru fast: Med en gammel PC kan den ene eller den andre skruen være løs. Plukk opp alle skruer. Dette forhindrer vibrasjoner.
 • Grafikkortvifte: Surrer et mega grafikkort med et høyt Lüter på datamaskinen? Så ut med det. Pakk et grafikkort som administrerer uten fan. Selv om dette ikke nødvendigvis bringer den superraske lekegyldigheten, er det tilstrekkelig for normal drift som arbeidsstasjon og spilldatamaskin.
 • Prosessorvifte: Prosessorviften kan også gi støy. I noen tilfeller hjelper det å frigjøre ham nøye fra støv. Ellers: Erstatt.
 • Strømforsyning: Lytt inn på PCen din. Strømforsyningen surrer? Så ut med det. Få en ny, roligere en. Interessante strømforsyninger med en kontrollerbar fan er. Forsikre deg imidlertid om at du fanger riktig formfaktor, dvs. på for eldre systemer, gjenkjennelig av de store tastaturpluggene, eller den for øyeblikket brukte ATX.
 • Isolering: Hvis det fremdeles blomstrer og brølende, kan du prøve det med isolasjonsmatter som du får i PC -detaljhandel. De limer dem på alle boligsteder og har mer fred.
 • Sett bort fra veggen, sikre god ventilasjon.

Den bærbare datamaskinen din blir roligere når du frigjør ham fra støv

Fra tid til annen kan du få en stasjonær datamaskin og dermed forbedre kjølekapasiteten. Selvfølgelig støver bærbare datamaskiner på samme måte.

Du merker dette når viften starter eller dukker opp mer og mer. Bare demontering av en bærbar PC for lekmann er ikke tilrådelig.

Nøkkelordet her er trykkluft. Kanskje du har et bilverksted rundt hjørnet eller en nabo med en kompressor. For å gjøre dette, trenger du et vedlegg for å blåse som kan reguleres. Alternativt kan du søke etter trykkluft fra boksen med fototilbehør.

Gratis -blow

Blås fra utsiden gjennom inntakskanalene inn i den bærbare datamaskinen. Vær ganske forsiktig med det første. Da kan du sakte øke trykket. På den andre siden av kanalen er det mye støv.

Så snart du hører at viften kjører hørbart, reduserer de blæren så langt at den ikke blir høyere enn i normal drift. Som kan forårsake lagerskader.

Hvis ingenting kommer ut, blåser de fra den andre siden inn i luftkanalen. Du kan også blåse ut de andre ventilasjonsspaltene. Du skal bare være forsiktig med sporene til DVD -stasjoner. Hvis for mye press, kan lesehodet være gjerning i det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.