På bare fire trinn kan du ha en meningsfull og nyttig samtale

Hver viktig samtale bør fortsette deg og din samtalepartner. Du oppnår dette når du har samtalen.

Snakker i fire trinn

Trinn 1: Mail emosjonell forbindelse

Hvordan er samtalepartneren din i det hele tatt? Hvordan er han på det? Prøv å føle hans emosjonelle tilstand. Uttrykk din forståelse av denne emosjonelle situasjonen – selv om du synes det er vanskelig for deg. For hvis du innser at du ikke vil (vil) forstå ham, vil ingen forbindelse og derfor ingen kommunikasjon finne sted.

Trinn 2: Avklare fakta

Nå er veien klar for de faktiske spørsmålene. Lytt til motstykket ditt minst 60 sekunder uten å avbryte. Dette unngår en av de vanligste feilene: en rapporterer første fakta og ønsker deretter å komme til hans konklusjon, men blir avbrutt fordi hans samtalepartner ønsker å reagere på fakta uten å vente på den andres forslag. La samtalepartneren fullføre.

Alle som avbryter andre gir dem stadig at de ikke tar dem på alvor. Dette betyr selvfølgelig ikke at du ikke har lov til å avbryte en multi -chatter som fremdeles er etter fem minutter da han ble introdusert.

Spesielt når det gjelder et felles prosjekt, se om det ikke er mulig å gjøre mer. Prøv sammen for å gå utover forslagene som tilbys – og i henhold til mottoet “Vi to er mer enn summen av våre deler.“Finn nye måter eller muligheter.

Trinn 3: Gjør avtaler

På slutten av samtalen må det være klare instruksjoner for handling og avtaler. For begge sider. Dette betyr at du gjør de neste trinnene og avtalene for det.

Trinn 4: Positiv slutt

Etter den faktiske løsningen, prøv å bryte baugen tilbake i det emosjonelle. Avslutt samtalen vennlig, med et smil, med positive signaler. Det vil absolutt ikke alltid være mulig, men du bør prøve det. Fordi du kan forankre den materielle løsningen som finnes positivt følelsesmessig i deg selv og din motpart.

reklame

Riktig hilsen

Slik gjør du et godt inntrykk med forretningspartnerne dine helt fra starten av:

 • Konsentrer deg fullt ut på samtalepartneren.
 • Du skyver dine personlige problemer til side for samtalenes tid. Smil på motpartiet ditt.
 • Ta en titt på samtalepartneren din. Så se på ansiktet hans. Hvis du holder blikket vandrer gjennom rommet, virker du uinteressert. Men ikke sulte samtalepartneren. Det gjør ham unødvendig nervøs.
 • Start samtalen med en vennlig «hei». Ikke vær redd for å avsløre interessen din. Bruk setninger som «Hyggelig å bli kjent med deg» eller «Jeg er glad for å se deg igjen».

Under samtalen bør du vurdere noen viktige punkter. (Foto: Martin Goldmann)

Gjennomføring: Tips

Med følgende tips snur du en samtale en dialog som bringer alle involverte:

 • Høre på. Et forhold på 70:20:10 er ideelt. Du bør lytte til 70 prosent av tiden uten å si et ord. 20 prosent av tiden viser din motpart på verbal og fremdeles verbal måte at du har forstått budskapet hans. Bare 10 prosent av tiden bruker aktivt samtalen.
 • Lær å lese de ikke -verbale meldingene som din samtalepartner sender ut, for eksempel gjennom gester eller ansiktsuttrykk.
 • Ikke bare konsentrere deg om hva motstykket ditt forteller deg. Det er også viktig hva han ikke sier.
 • Forsikre deg alltid om at du forsto hva han sa om hva han mener og føler.
 • Ikke gå inn i en vanskelig samtale uforberedt. Tenk på forhånd hvilket mål du forfølger og hvor du og din samtalepartner står. Bekymre deg for hvordan du skal oppnå målet ditt.
 • Begynn å snakke med målene for motparten din.
 • Husk: du kan bare oppnå det du vil.
 • På slutten av en viktig samtale, oppsummer resultatene og trinnene du har avtalt. Så alle vet hva de skal gjøre.
 • Øv å formidle til din samtalepartner som du vil vite mer om hans syn på noe eller. har presentert sin intensjon.
 • Vær autentisk. Alle har også svakheter og feil. Det gjør oss til mennesker.

Les her hvordan du formulerer fakta positivt.

reklame

Lytt aktivt

Samtaler med partneren eller kunden din blir mer effektive og bedre hvis du aktivt lytter:

 1. Vær oppmerksom på karakterpartneren din. Hold tankene dine om emnet og ikke vandre av. Den enkleste måten å vise samtalen er å ta øyekontakt.
 2. Gi en positiv tilbakemelding. Smil og nikker nå og da.
 3. La høyttaleren uttale. Når du avbryter, viser du uinteresse og egoisme.
 4. Til slutt, oppsummer den andre uttalelsen fra den andre. Så sørg for at du har forstått innholdet riktig. Samhandel erkjenner at du er interessert og føler deg forstått.
 5. Spør om du ikke har forstått noe. Så de forhindrer misforståelser og viser at de har noe å snakke om.

Avslutt en samtale riktig

Hvordan fullføre en samtale eller en forretningsdiskusjon:

 • La blikket gli gjennom rommet oftere gjennom.
 • Ta gjenstander som håndvesker, briller eller lommebøker. Dette er klare signaler som du vil avslutte samtalen.
 • Oppsummer innholdet eller resultatet av samtalen. Hvis dette ikke er mulig, bruker de setninger som: «i denne forstand». I forretningsdiskusjoner oppsummerer de hvilke trinn som skal finne sted neste gang, så «bra, neste vil du få et tilbud fra oss …»
 • Se på motstykket ditt igjen i øyet. Smil der. Takk for samtalen og si farvel. Konsentrer deg helt på samtalepartneren. Den siste oppmerksomheten er like viktig som førsteinntrykket.

Gjenta navnet på en ny samtalepartner

Navn navnet på en ny bekjent nå og da når du har en samtale. Installer den i setningen. For eksempel: “Hvordan finner du det nye kjøpesenteret i byen, Müller?»»

På grunn av repetisjonen sitter navnet bedre fast i minnet. I tillegg vil samtalepartneren føle seg smigret når han hører navnet hans.

Ikke gjenta navnet for ofte. Ellers fungerer kommunikasjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.