Ord: Sammenlign dokumenter – Finn forskjeller

Du har to forskjellige versjoner av en teksttekst og vil sammenligne begge dokumentene slik at forskjellene er synlige. Dette er veldig enkelt og direkte i ord – uten noen ekstra verktøy.

Hvordan sammenligne to orddokumenter

 1. For å sammenligne, må ingen av de to dokumentene lastes i ord – et tomt dokument er helt tilstrekkelig.
 2. Gå i rytteren Sjekk Til menyelementet Sammenlign – Sammenlign.

 3. Nå åpnes et nytt vindu der du kan velge filene til de to tekstversjonene til venstre og høyre.

 4. Nå kan du søke fra den respektive rullegardinlisten over et av de sist åpnet tekstdokumentene eller bruke filikonet til å laste inn en hvilken som helst fil.
 5. Etter å ha klikket på OK, viser ordet en visning som i revisjonsmodus.
 6. På venstre side kan du se en liste over forskjellene og i hoveddelen av vinduet endringene direkte i teksten.

  Word sammenligner to tekstdokumenter

reklame

I disse tilfellene vil sammenligningen av dokumentene hjelpe deg

Sammenligningen er praktisk hvis du har flere varianter av en tekst og ikke lenger er klare på forskjellene. Vanligvis skjer dette når flere varianter av den samme filen alltid oppstår fra en tekstmal gjennom e-posttrafikk.

Det er best hvis du laster den eldre filen på venstre side og den nyere versjonen til høyre. (Du kan raskt finne ut behandlingsdatoen i Windows Explorer). Fordelen når den eldre filen er lastet til venstre, er at ordet deretter viser endringene i kronologisk korrekte. Dette hjelper til med å forstå de enkelte trinnene.

Så ord endrer de sammenlignede filene

Ordet endrer ikke de to filene i seg selv! I stedet oppretter det et nytt dokument der forskjellen mellom de to tekstene etter notatene i den reviderte modus vises. Du kan ganske enkelt lagre dette dokumentet for dokumentasjon eller videre behandling under et nytt navn.

reklame

Sammenlign dokumenter – Word tilbyr disse ekstrautstyrene

Dialogen du velger de to filvariantene har fremdeles en spesiell funksjon å tilby. Klikk på knappen nederst til venstre Forlenge, Noen nye avmerkingsbokser blir synlige. Som påvirker forskjellene i sammenligningen. Som standard er alle alternativene aktive.

Ekstrautstyr når du sammenligner tekster

Her er en oversikt over effekten av de viktigste alternativene:

 • Bevege seg: Ord gjenkjenner når du endrer tekstdeler fra A til B. Deaktiver alternativet, vis ord to handlinger i stedet for å bevege seg: å slette opprinnelsesstedet og sette inn den nye posisjonen. Alternativet kontrollerer derfor intelligensen til sammenligningsfunksjonen.
 • Med et deaktivert alternativ Formatering Ordet er begrenset til forskjellene i innhold og gir alle forskjeller i karakter, salg og sideformatering.
 • Når Endring av kapitaliseringen er aktiv, da merker sammenligningsfunksjonen forskjellige stavemåter, for eksempel «euro» og «euro» og utsteder dem.
 • bytte om Mellomrom da gjør det ingen forskjell for ord hvor mange mellomrom som brukes på rad og behandler dem som et enkelt rom. Så hvis det er to mellomrom i en versjon mellom to ord og bare den ene forskjellen i den andre, vises ingen forskjell. Dette er sjelden for normale tekster, men nyttig, for eksempel med lister, som kolonnene er formatert i stedet for tabulatorer eller tabellfunksjonen med mellomrom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.