Oppvarming av kaldt? Med disse 10 tipsene blir det varmt igjen!

Oppvarmingen er kald? Radiatorene blir ikke varme? Det er en rekke mulige årsaker til dette. Vi har satt sammen de viktigste feilkildene her.

Oppvarming av kaldt? Sjekkliste

  1. Sjekk om varmesystemet ditt rapporterer en feil. Moderne gass- og oljebrennere leverer vanligvis en feilkode. En tabell i manualen gir deretter ytterligere informasjon
  2. Har oppvarming av drivstoff? Sjekk ut om olje- eller bensintanken er tilstrekkelig fylt og med bykassen om avstengningsventilen er i «åpen» stilling
  3. Forsikre deg om at oppvarmingen virkelig er satt til å varme opp. Du har kanskje bare aktivert vannoppvarming.
  4. Tiden på rommet termostaten er riktig? Spesielt etter å ha endret tid eller lengre strømbrudd, kan dette føre til problemer hvis klokken tror det er på tide for nattesnatting.
  5. Ofte hender det også at temperaturen på rommet termostat er feil innstilt.
  6. Kontroller vanntrykket i varmekretsen. Det skal være mellom 1,2 og 1,8 bar. Hvis trykket synker for mye, nekter noen oppvarming av funksjonen. Du må da helle ferskvann i sirkulasjonen for å øke trykket.
  7. Sjekk om røret, som fører fra varmesystemet til radiatorene, blir veldig varmt. Hvis dette er tilfelle og alle varmeovner fortsatt forblir kalde, kan det hende at sirkulasjonspumpen ikke er på. Du sjekker dette ved å legge litt på øret eller hånden. Det skal være en liten løpestøy eller vibrasjon.
  8. Sjekk radiatorene om en ghucker kan høres her. I dette tilfellet bør du lufte oppvarmingen.
  9. Hvis en enkelt radiator ikke blir varm, må du sjekke om radiatorventilen sitter fast.
  10. Les videre her når en radiator bare blir varm.

Hvis oppvarmingen er kald, kan det skyldes sirkulasjonspumpen – (Foto: Markus Schraudolph)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.