Olje dørlåsen – Slik gjør du det riktig

Over tid kan det skje at dørlåser blir stive. Senest når nøkkelen bare kan snuses med vanskeligheter, vil det være på tide å handle. Les nå hvordan gjør du deg Olje dørlåsen være i stand.

Så olje dørlåsen din ordentlig

  1. Bruk aldri olje til dørlåsen din som fremdeles står rundt deg, for eksempel matolje. Så snart oljen blir eldre eller utetemperaturene synker ned i minusområdet, kan oljen bli tyktflytende og låsen kan derfor være fullstendig funksjonell.
  2. Hvis du vil olje dørlåsen din, kan du bruke spesiell olje til låser. Våpenolje er også egnet for å opprettholde låser.
  3. Det er enda bedre med grafitt. Du kan bruke dette som en spray eller som et pulver.
  4. Hvis du velger grafittpulver, kan du ganske enkelt legge dette på nøkkelen og deretter vri nøkkelen og pulveret i låsen.
  5. Hvis du har et grafittpulver som er pakket i et plast hetteglass med rør, kan du blåse pulveret direkte i sylinderen med røret. Sett deretter nøkkelen inn i slottet og trykk den noen ganger til det går «som smurt» igjen.
  6. Hvis du har silikonspray i huset, kan du også bruke dette til å smøre dørlåsen. 

En dørlåsoljer er ikke vanskelig.

Du kan også være interessert i:

Hva du skal gjøre hvis bilen gratis hekter?

reklame

Du bør også vite det

Hvis nøkkelen lett kan introduseres i dørlåsen, men er klumpete når du snur, kan dette indikere slitasje. Prøv deretter en annen nøkkel som ikke var i bruk så ofte. Hvis slottet oppfører seg like uvillig, er det på tide å fornye. For en stund vil de kunne «overtale» låsen til nøkkelen en stund, men på et tidspunkt vil den ikke lenger fungere, og de kommer bare inn i rommene sine ved hjelp av en dyr låsesmed.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.