Motorsykkel: Olje slipper ut – Slik finner du lekkasjen

Hvis du vil finne en lekkasje og rømme fra oljen, er det ikke så enkelt. Fordi smørevæsken ofte tar rare veier på vei til bakken. Vi viser deg den beste måten å spore opp lekkasjene.

Motorsykkel: Finn lekkasjen der olje forlater ut av motoren

  • Fjern alt skitt fra motoren din. Avhengig av forurensningsgraden, kan det hende du må jobbe med en høytrykksrenser og motorrenser. Målet er at ikke bare løs skitt, men også oljeavsetninger fjernes.
  • Falske en løsning fra vann og normal hvit tannkrem. Som tommelregler, bruk et halvt rør per liter vann. Rør kraftig til tannkremen har løst seg godt.
  • Ta med denne løsningen på den tørkede motoren. Hvis du allerede har lokalisert kilden, så konsentrer deg om dette området.
  • Den enkleste måten å påføre er med en sprayflaske. Men det fungerer også med svamp eller børste.
  • La nå hele saken tørke. Den danner den hvite filmen, som alltid lager slike stygge flekker i vasken hvis du ikke rengjør bekkenet etter å ha børste tennene.
  • Start motoren som normalt og ta den til driftstemperatur. Du kan gjøre det så mye som du kjører.
  • Hvis motoren er varm, bør den nye oljestrømmen være godt på den hvite filmen, både på svart og sølvmalt motordeler.

    Oljespor på motorblokken – (Foto: Markus Schraudolph)

  • Følg oljesporet videre opp til det høyeste punktet.

Dette er nå området du leter etter. Avhengig av om dette er sidedekselet eller sylinderfoten, kan du nå fortsette til bunnen av årsaken.

Hvis oljen slipper ut på et lokk, er grunnen vanligvis en segl som ikke lenger oppfyller oppgaven sin. Spesielt etter en tidligere reparasjon, fører minimale endringer i posisjonen og sprø seler til tap av tetthet. Da hjelper bare kjøp av en ny poesi som du erstatter det eksisterende.

Legg merke til oljeflekken etter at du har logget ut motorsykkelen, og den var i garasjen lenger? Etter å ha gjort den i samsvar med våren, bør du først sjekke om lekkasjen fremdeles er der. Fordi det godt kan være at dette bare er restene av vinteren (for eksempel å bevare olje) og at tohjulingen din ikke virkelig har en lekkasje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.