Mojave-katastrofen-hvorfor måtte jeg installere helt nytt :(

Som allerede indikert: Jeg jobber med Apple -datamaskiner. Og de får en ny versjon av operativsystemet sitt hvert år. Så langt har jeg aldri hatt alvorlige problemer. Så langt. For denne gangen gikk alt galt.

Som en gammel programvaretester er jeg nysgjerrig: hvordan ser Mojave ut, hvordan bringer The Dark Fashion og hva andre innovasjoner er der i Mac OS x 10.14. Så om kvelden flyttet jeg mojave på iMac og notatboken min. Så full risiko.

Mojave installerte også notatboken feilfritt. Etter en god time var alt gjort, og jeg kunne komme i gang – heldigvis, fordi jeg fortsatt skulle trenge notatboken. Fordi det var et problem på iMac. Og jeg la bare merke til at neste morgen etter at Macen gikk gjennom hele natten:

«MacOS kunne ikke installeres på datamaskinen din»

Stort problem: Mojave rapporterte en feil under installasjonen.

innhold

  • Problem med harddisken
  • Installer alt på nytt
  • En omstart

Problem med harddisken

Det var ingenting igjen. Jeg startet iMac på nytt to ganger, prøvde den med en NVRAM -tilbakestilling. Men den samme feilmeldingen kom alltid. Jeg var ikke akkurat håpefull at det hadde noe med skiveledelsen å gjøre. For da fungerte ikke noe når man konverterte harddisken til de nye APF -ene.

Fordi: Med Mojave er det også en sammensmelting av stasjoner, dvs. de harddiskene laget av SSD og Harddisk, som på mange iMacs sikrer raskere lastede programmer. Faktisk en grunn til å være lykkelig. Bare her fungerte det ikke å automatisk konvertere harddiskinnholdet. I det minste er det oppgaven min: noe gikk galt når jeg konverterer dataene.

Det var fortsatt et problem på en annen datamaskin: Systemplaten ble holdt der for en sikkerhetskopiering av tidsmaskiner. Så noen ganger ..

reklame

Installer alt på nytt

Avgjørelsen min var rask: Ikke prøv å reparere noe. Jeg installerer macos helt nytt og ser på at jeg så får alle viktige data fra sikkerhetskopien min. En slik ny installasjon skyldtes uansett – 18 måneder har gått siden den siste rene installasjonen.

Så jeg formaterte systemets harddisk, installerte deretter macos mojave og satte opp en ny bruker. Så fikk jeg brukerdataene mine fra den gamle sikkerhetskopien gjennom migrasjonsassistenten. Jeg forlot programmene og andre data som også ble tilbudt i sikkerhetskopien. Endelig ville jeg ha en ren omstart.

Overføringen av dataene var uendelig tøff og tok noen timer. Men etter det hadde jeg et friskt system som fungerer halvveis som det skulle. Og det føles raskere.

Ulempe med helheten: noen få filer mangler. For eksempel oppsettet til min karbonkopi -kloner. Eller alle konfigurasjonsfiler fra World of Warcraft. Men alt dette kan gjenopprettes (heldigvis har jeg også på notatboken, så jeg måtte bare kopiere noen få filer her). Og noen få filer er helt borte. Heldigvis ikke noe viktig.

En omstart

Jeg må fortsatt installere eller konfigurere noe her og der på nytt. Men omstarten var verdt det. Jeg installerte ikke lenger mange programmer som jeg ikke lenger trenger. Så Mojave -krasjet hadde også sitt bra. Bare på dagen jeg skulle gjerne klare meg uten tid til å få alt opp igjen.

Men det er bare livet som en gammel programvaretester. Neste gang vil jeg være mer forsiktig og ikke bare stole på en sikkerhetskopiering av tidsmaskiner. Men jeg kloner først systemets harddisk med Carbon Copy Cloner, så jeg må bare spille av dataene i tilfelle en feil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.